Berlin a Balatonnál

Bemutatjuk Európa 2023-as kulturális fővárosát

Dátum:  május 3.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Collegium Hungaricum Berlin
Dorotheenstraße 12, 10117 Berlin

Borkóstolással és zenével egybekötött esttel mutatkozik be a „Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023” programsorozat a Collegium Hungaricum Berlinben.

Can Togay, a VEB 2023 művészeti és kreatív főtanácsadója, a CHB egykori igazgatója (2008-2014) jelenlétében mutatkozik be a német-magyar származású testvérpár, Lilla és Bence von Puttkamer. A sikeres festőművész és a sokoldalú borásztehetség több szálon kötődnek Berlinhez és a Balatonhoz.

null

Lilla von Puttkamer német-magyar képzőművész. A festészet mellett a rajz és a performanszművészet területén is alkot. Munkái fókuszában az emberek állnak: mint egyének, mint csoportok, mint tárgyias alakok vagy mint absztrakt pillanatok. Műveit számos múzeum bemutatta, köztük a Berlinische Galerie, a Museum Kunstpalast Düsseldorf, a Kunstmuseum Bochum, a me Collectors Room Berlin, a Kiscelli Múzeum Budapest és a Namíbiai Nemzeti Művészeti Galéria.
www.lillavonputtkamer.de

Lilla von Puttkamer, fotó: Anna Bauer

Lilla von Puttkamer, fotó: Anna Bauer

Bence von Puttkamer német-magyar származású erdész és borász. 2012 óta él és dolgozik a Balaton északi partján fekvő, vulkáni eredetű, szinte érintetlen Szent György-hegyen, ahol az erdőművelésnek és saját borászatának szenteli magát.

Bence von Puttkamer

Bence von Puttkamer

Can Togay (Can Togay János) török származású, budapesti születésű magyar színész, filmrendező, író, képzőművész, kulturális menedzser és kulturális diplomata, jelenleg a Veszprém-Balaton 2023 EKF művészeti és kreatív főtanácsadója. Togay több játékfilm szereplője, forgatókönyvírója és rendezője, egyebek között a potsdami Babelsberg Filmművészeti Egyetem oktatója volt. Számos művészeti projektet, installációt kezdeményezett és valósított meg: a 2016-ban a világ második legjobb köztéri szobrának választott "Cipők a Duna-parton" c. budapesti holokauszt-emlékmű társ-ötletgazdája.

Can Togay, fotó: Kovács Bálint

Can Togay, fotó: Kovács Bálint