Villáminterjú Bornemisza Eszterrel

1. Mikor és hogyan választotta ezt a pályát? Ha újra kezdhetné az életét, újra ezt az életutat választaná-e? Eredetileg matematikusként végeztem és ebből doktoráltam, 20 évig dolgoztam kutatási területen. 42 éves korom körül váltottam, mert rájöttem, hogy sokkal jobban érdekel a “rongyozás”, mint a matek. Igen, újra ezt választanám.

2. Mire a legbüszkébb a pályája alatt? Arra, hogy saját magamtól, kísérletezések és kutatások során jutottam el oda, ahol most tartok. Formális művészeti képzésben nem volt részem, ami előny is és hátrány is.

3. Hogyan néz ki egy átlagos napja? A műhelyem a lakásunkban van, így egy átlagos napon reggeltől estig ott dolgozom vagy kísérleteznek új anyagokkal és technikákkal.

4. Mivel tölti a szabadidejét, mivel töltődik fel? Szeretek kiállításokra járni, utazni, új helyeket felfedezni, főleg kortárs múzeumokat látogatni.

5. Milyen tanácsot, útravalót adna egy fiatal pályakezdőnek? Talán azt, hogy az alkotás sok örömmel, de néha sok sikertelenséggel is jár, de akkor is csinálni kell és újat keresni, amikor az utóbbi lelombozza az embert.

6. Volt-e korábban Bulgáriában, milyen emlékek, benyomások, esetleg történetek jutnak eszébe az országról? Nem voltam még Bulgáriában, úgyhogy nagy lelkesedéssel várom, hogy végre láthassam Szófiát.

null