PLOVDIV | Fenntartható design és divat a Visegrádi Négyek országaiból

Dátum:  október 8. - november 24.
Helyszín:  Plovdiv – Hindlián Ház
Artin Gidikov u. 4.
null

Kísérő kiállítása a Fenntartható Design és Divat projektnek - a Liszt Intézet Szófia és a Studio Komplekt kezdeményezése

A felelősségvállalás és a fenntarthatóság fogalmai egyre fontosabbá válnak napjainkban A Visegrádi Négyek országaiból (V4) egyre több ember próbálja meg csökkenteni ökológiai lábnyomát. Ennek eredményeképpen nő az etikus és fenntartható működési szabályokkal rendelkező divatcégek száma, melyek akik igyekeznek megfelelni a velük szemben felállított elvárásoknak, és jobb irányba mozdítani a divatipart.

Ezzel a kiállítással 24 fenntartható divat- és dizájnmárkát mutatunk be a Visegrádi Csoport országaiból: Csehországból, Magyarországból, Lengyelországból és Szlovákiából. Ők vállalták a termékeiknek a fenntarthatóság eszméjével összhangban való tervezését és kivitelezését: természetes anyagok felhasználásával, környezetbarát és innovatív alternatívák keresésével, újrahasznosított anyagok felhasználásával.

HU Magyarország

Vetlényi Alma, Ferencz Borbála, Huszár Katalin, Kele Sára, Temesi Apol, Zsigmond Dóra

nullnullnullnullnullnull

CZ Csehország

null

PL Lengyelország

null

SK Szlovákia

null

A kiállítás a Liszt Intézet | Magyar Kulturális Központ Szófia szervezésében valósul meg a Visegrádi Csoport 2021/2022 -es magyar elnöksége alkalmából a Cseh Szófiai Központtal, a szófiai Lengyel Intézettel és Szlovákia Nagykövetségével együttműködésben.

Továbbá: a Melba Fesztivál támogatásával

A kiállítás magyar résztvevői különleges támogatásban részesültek a Hungarian Fashion Agency (HFDA) által, mely 2018-ban jött létre azzal a céllal, hogy hatékony és strukturált támogatást nyújtson minden résztvevő számára a divat és a design legfontosabb stratégiai területein – speciális koordináció, a magyar termékek hozzáférhetőségének és piaci lehetőségeinek javítása, az oktatás és a gyártási munkálatok fejlesztése.