Fenntartható divat és design a V4-es országokban | MAGYARORSZÁG, képek

Dátum:  október 10. - november 4.
Helyszín:  Szófia
Szófia

Ezzel a kiállítással 24 fenntartható divat- és dizájnmárkát mutatunk be a Visegrádi Csoport országaiból: Csehországból, Magyarországból, Lengyelországból és Szlovákiából. Ők vállalták a termékeiknek a fenntarthatóság eszméjével összhangban való tervezését és kivitelezését: természetes anyagok felhasználásával, környezetbarát és innovatív alternatívák keresésével, újrahasznosított és / vagy újrahasznosított anyagokból feldolgozott matéria felhasználásával.

nullnullnullnullnullnull

A kiállítás a Liszt Intézet | Magyar Kulturális Központ Szófia szervezésében valósul meg a Visegrádi Csoport 2021/2022 -es magyar elnöksége alkalmából a Cseh Szófiai Központtal, a szófiai Lengyel Intézettel és Szlovákia Nagykövetségével együttműködésben.

Továbbá: a Fővárosi Önkormányzat és a Melba Fesztivál támogatásával.

A kiállítás magyar résztvevői különleges támogatásban részesültek a Hungarian Fashion Agency (HFDA) által, mely 2018-ban jött létre azzal a céllal, hogy hatékony és strukturált támogatást nyújtson minden résztvevő számára a divat és a design legfontosabb stratégiai területein – speciális koordináció, a magyar termékek hozzáférhetőségének és piaci lehetőségeinek javítása, az oktatás és a gyártási munkálatok fejlesztése.