Fenntartható design és divat a Visegrádi Négyek országaiból

Dátum: 2021 október 10. - 2022 június 29.
Helyszín:  Szófia - Krisztál Park
bul. Car Oszvoboditel 9
null

Megnyitó: október 11., hétfő 16.00, Krisztál park 

Megnyitja: Őex. Balázsné Harangozó Tekla, Magyarország bulgáriai rendkívüli és meghatalmazott nagykövete

Kültéri kiállítás: Krisztál park

Kiállítók: Cseh Center Szófia és Liszt Intézet Szófia

A felelősségvállalás és a fenntarthatóság fogalmai egyre fontosabbá válnak napjainkban A Visegrádi Négyek országaiból (V4) egyre több ember próbálja meg csökkenteni ökológiai lábnyomát. Ennek eredményeképpen nő az etikus és fenntartható működési szabályokkal rendelkező divatcégek száma, melyek akik igyekeznek megfelelni a velük szemben felállított elvárásoknak, és jobb irányba mozdítani a divatipart.

Ezzel a kiállítással 24 fenntartható divat- és dizájnmárkát mutatunk be a Visegrádi Csoport országaiból: Csehországból, Magyarországból, Lengyelországból és Szlovákiából. Ők vállalták a termékeiknek a fenntarthatóság eszméjével összhangban való tervezését és kivitelezését: természetes anyagok felhasználásával, környezetbarát és innovatív alternatívák keresésével, újrahasznosított anyagok felhasználásával.

A kiállítás a Liszt Intézet | Magyar Kulturális Központ Szófia szervezésében valósul meg a Visegrádi Csoport 2021/2022 -es magyar elnöksége alkalmából a Cseh Szófiai Központtal, a szófiai Lengyel Intézettel és Szlovákia Nagykövetségével együttműködésben.

Továbbá: a Fővárosi Önkormányzat és a Melba Fesztivál támogatásával

A kiállítás magyar résztvevői különleges támogatásban részesültek a Hungarian Fashion Agency (HFDA) által, mely 2018-ban jött létre azzal a céllal, hogy hatékony és strukturált támogatást nyújtson minden résztvevő számára a divat és a design legfontosabb stratégiai területein – speciális koordináció, a magyar termékek hozzáférhetőségének és piaci lehetőségeinek javítása, az oktatás és a gyártási munkálatok fejlesztése.

Hat fenntartható magyar divat- és dizájnmárka

Vetlényi Alma, Ferencz Borbála, Huszár Katalin, Kele Sára, Temesi Apol, Zsigmond Dóra

Vetlényi Alma

Vetlényi Alma

Ferencz Borbála

Ferencz Borbála

Huszár Katalin

Huszár Katalin

Kele Sára

Kele Sára

Temesi Apol

Temesi Apol

Zsigmond Dóra

Zsigmond Dóra