BarabásiLab Finissage - Janosov Milán hálózatkutató előadása

A HUNInnovation sorozat első előadása

Dátum:  szeptember 8.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Liszt Intézet, Brüsszel
Treurenberg 10, 1000
null

Janosov Milán, PhD
hálózatkutató, adattudományi kutató

A BarabásiLab kiállítás záróeseményén és egyben új sorozatunk, a HUNInnovation keretében tart előadást.

Fizikus és biofizikus végzettséggel 2020-ban szerzett PhD fokozatot hálózat- és adattudományból. Tanulmányait és kutatásait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a budapesti Közép-európai Egyetemen, a bostoni Barabási Laborban és a cambridge-i Bell Labs-ben végezte. Bekerült a Forbes 30u30 2020-ba. NFT értékesítési hozzájárulások a SuperRare és az Alapítvány oldalán. Alumni az Eötvös Collegiumban. A Qubit rendszeres rovatvezetője.
Jelenleg a Datapolis vezető adattudósa, a Közép-európai Egyetem kutatási munkatársa, az Európai Bizottság kutatási szakértője és a Maven7 vezető adattudósa.
Háromszor nyerte el a Magyar Köztársaság Ösztöndíját, többször nyert díjakat tudományos versenyeken, munkáit lektorált folyóiratokban és konferenciákon mutatta be a Nature Scientific Reports-tól az MIT-ig.
Munkáiról többek között a Nature Social Science Research, a GQ, a Times Higher Education, a New Scientist, a New York Times, a TechXplore, a The Economic Times, a Futurism, a Phys.org, a Nightigale, a Gamestar, a Miami Art Week és más lapok is beszámoltak.

Előadás: New-age hálózatok
- A fantasy show-któl a várostervezésig

A kiállítás zárásakor mindenkinek mindenhol hálózatokat kellene látnia, legyen az a kiállítótérben vagy azon kívül. Milán előadásában ezt a paranoiát kívánja tovább fokozni, bemutatva néhány példát arra, hogy a hálózattudomány hogyan rejtőzik és uralkodik kedvenc tévéműsoraink, a kedvenc zenéink vagy akár a napi ingázási útvonalaink mögött.

További információ a BarabásiLab-ról ITT!

A kiállítás a Kálmán Makláry Fine Arts támogatásával jött létre.