Könyvbemutató és beszélgetés Kotányi Kristóf szerzővel

Szabó Lajos, Tábor Béla és a huszadik század sorstalansága

Dátum:  július 22.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Collegium Hungaricum Berlin
Dorotheenstr. 12, 10117 Berlin

Szabó Lajos, Tábor Béla és a huszadik század sorstalansága

Kotányi Kristóf új, németül megjelent könyve gondolkodásra és beszélgetésre hív: mintegy védőbeszéd a gondolkozás élő párbeszédben történő kibontakoztatása mellett. A „Cent dérives. A Hundred Drifts. Hundert Driften” c. kötet a Budapesti Dialogikus Iskolát (1930-1956) és szellemi holdudvarát, Szabó Lajos, Tábor Béla és Hamvas Béla művészeket idézi meg, folytatva az intézmény gondolatiságát. A stílusában leginkább az élő beszédhez igazodó szövegek a „szellem archeológiája” körül forognak és feltárják a hitnek a modern és posztmodern tudományos diskurzusban jelenlévő különböző rétegeit.

Kotányi Kristóf szerzővel Dr. Amadeus Kramer filozófus, Dr. Elisabeth Meyer-Renschhausen szociológus és a könyv kiadója és kurátora, Dr. Axel Roch beszélgetnek.

CHRISTOPHE KOTANYI Cent dérives. A Hundred Drifts Hundert. Driften édité par. · edited by · herausgegeben von Axel Roch & Magda van Suntum, gegenstalt Berlin 2020

Kotányi Kristóf (*1949, Budapest) rádiócsillagász, asztrofizikus és filozófus korábban Hollandiában, Franciaországban és Brazíliában is tanult és kutatott. A jelenleg Berlinben élő szabadúszó tudós, író és műfordító az utóbbi időben Szabó Lajos filozófus műveinek átdolgozásával, fordításával foglalkozik. 

A vonatkozó szabályozás értelmében a CHB épületében maszk viselése kötelező, a belépés csak aktuális negatív koronateszttel vagy egy, az immunitást igazoló dokumentummal lehetséges. Az ülőhelyek száma korlátozott, az előírás szerinti adatok felvétele helyben történik.