Látogatási információk és higiéniai szabályok

Montag Modus: The Giant Arrived @ CHB, 2019 | Fotó: Antal Barbara

Montag Modus: The Giant Arrived @ CHB, 2019 | Fotó: Antal Barbara

A Collegium Hungaricum Berlin (CHB) épületében mindent megteszünk annak érdekében, hogy megóvjuk egészségét és látogatását biztonságossá tegyük. Intézkedéseink összhangban vannak Berlin és a német szövetségi kormány érvényben lévő higiéniai és járványügyi rendelkezéseivel. Kérjük, látogatása előtt olvassa végig alábbi tájékoztatónkat az aktuális szabályokról.

Látogatás a CHB-ban

2022. január 11-től rendezvényeinken a 2G+ szabályt alkalmazzuk.
Az intézet rendezvényeit kizárólag beoltott vagy gyógyult személyek látogathatják, akik emellett 24 óránál nem régebbi negatív antigénteszttel is rendelkeznek.
Ez alól egyedül azok a személyek képeznek kivételt, akik több mint két hete megkapták harmadik oltásukat.

2021. november 15-től az egyéni látogatás során a 2G-szabályt alkalmazzuk.
A kiállítást, a könyvtárat, az irodát egyénileg kizárólag beoltott vagy gyógyult személyek látogathatják.

A 2G-szabályról részletesen
A látogatás feltétele az immunitás igazolása az alábbi dokumentumok valamelyikével:
(A) az oltási igazolás, azaz oltási könyv vagy digitális oltási igazolvány bemutatása mindkét oltásról (érvényes 14 nappal a második oltás után);
(B) vagy egy 6 hónapnál régebbi pozitív PCR-teszteredmény és egy azóta kaputt első koronavírus elleni oltás együttes igazolása;
(C) vagy egy legfeljebb 6 hónapja, legalább 28 napja kiállított pozitív PCR-teszteredmény bemutatása.
Ez alól kivételt képeznek a 18. életévüket be nem töltött látogatók, ők negatív antigén-teszteredménnyel is beléphetnek. Akik egészségügyi okból nem kaphatják meg az oltást, az ezt igazoló orvosi dokumentummal és negatív antigén-teszteredménnyek látogathatják az intézetet.

***
Maszkviselés
Épületünk teljes területén továbbra is kötelező a szájat és orrot elfedő orvosi vagy FFP2-es maszk viselése. Ültetett rendezvények alatt a maszk levehető az ülőhely elfoglalását követően.

Regisztráció
A rendezvényre való belépéskor felvesszük elérhetőségeit (név, lakcím, e-mailcím/telefonszám), hogy szükség esetén segíteni tudjuk a kontaktkutatást. Az adatokat az érvényben lévő adatvédelmi rendelkezések szerint kezeljük és négy hét után megsemmisítjük. Kérjük, töltse ki a bejáratnál elhelyezett regisztrációs lapot, vagy a QR-kód beolvasásával csekkoljon be az ismert alkalmazások valamelyikében (Corona-Warn-App, Luca).

Távolságtartás és higiénia
Kérjük, tartsa be épületünkben Ön is az előírt 1,5 méteres távolságot! Az épület különböző pontjain kézfertőtlenítőket talál. A közösen használt felületeket munkatársaink rendszeresen fertőtlenítik.

***
Minden, itt külön nem részletezett kérdésben az aktuális berlini járványügyi rendelet az irányadó.
https://www.berlin.de/corona/massnahmen/verordnung/

***
Köszönjük együttműködését!

A CHB munkatársai