Látogatási információk és higiéniai szabályok

Montag Modus: The Giant Arrived @ CHB, 2019 | Fotó: Antal Barbara

Montag Modus: The Giant Arrived @ CHB, 2019 | Fotó: Antal Barbara

A Collegium Hungaricum Berlin (CHB) épületében mindent megteszünk annak érdekében, hogy megóvjuk egészségét és látogatását biztonságossá tegyük. Intézkedéseink összhangban vannak Berlin és a német szövetségi kormány érvényben lévő higiéniai és járványügyi rendelkezéseivel. Kérjük, látogatása előtt olvassa végig alábbi tájékoztatónkat az aktuális szabályokról.

Látogatás a CHB-ban – kiállítások, általános szabályok

Tesztkötelezettség
Nincs tesztkötelezettség, a kiállítások és az épület általános, egyéni látogatása teszt és immunitási igazolás nélkül is lehetséges.

Maszkviselés
Épületünk teljes területén kötelező a szájat és orrot elfedő orvosi vagy FFP2-es maszk viselése.

Távolságtartás
Az egy helyiségben tartózkodó látogatók és az ülőhelyek számát a kötelező távolságtartási előírások értelmében szabályoztuk. Kérjük, tartsa be épületünkben Ön is az előírt 1,5 méteres távolságot!

Higiénia
Az épület különböző pontjain kézfertőtlenítőket talál. A közösen használt felületeket munkatársaink rendszeresen fertőtlenítik.

Regisztráció
A belépéskor történő regisztráció 2021. július 3. óta már csak egyes rendezvények előtt kötelező (ld. lent).

Látogatás a CHB-ban – rendezvények
speciális szabályok ültetett rendezvények, felolvasások, filmvetítések, koncertek, tárlatvezetések, pódiumbeszélgetések és előadások során

Tesztkötelezettség
A látogatás feltétele egy 24 óránál nem régebbi igazolás negatív SARS-CoV-2 teszteredményről (antigén gyorsteszt vagy PCR-teszt), melyet az intézetbe történő belépéskor be kell mutatni. Az otthon is elvégezhető önteszteket (Selbsttest) nem áll módunkban elfogadni. Információ a legközelebbi tesztpontokról és ingyenes lakossági tesztekről: www.test-to-go.berlin

Mentesülnek a tesztkötelezettség alól a fertőzésen átesett személyek, akik legfeljebb 6 hónapja, legalább 28 napja kiállított pozitív PCR-teszteredményt mutatnak be, vagy 6 hónapnál régebbi pozitív PCR-teszteredményt és egy azóta kaputt első koronavírus elleni oltást igazolnak.
Mentesülnek a tesztkötelezettség alól azok a beoltott személyek, akik utolsó koronavírus elleni oltásukat legalább 15 napja megkapták és a belépésnél bemutatják az ezt igazoló oltási igazolványukat, valamint személyazonosító okmányukat.

Maszkviselés
Épületünk teljes területén kötelező a szájat és orrot elfedő orvosi vagy FFP2-es maszk viselése. Ültetett rendezvények alatt a maszk levehető az ülőhely elfoglalását követően.

Regisztráció
A rendezvényre való belépéskor felvesszük elérhetőségeit (név, lakcím, e-mailcím/telefonszám), hogy szükség esetén segíteni tudjuk a kontaktkutatást. Az adatokat az érvényben lévő adatvédelmi rendelkezések szerint kezeljük és négy hét után megsemmisítjük. Kérjük, töltse ki a bejárati ajtó mellett elhelyezett regisztrációs lapot!

Köszönjük együttműködését!

A CHB munkatársai