Koncert | Magidom

Dátum:  március 17.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Collegium Hungaricum Bécs
1020 Wien, Hollandstraße 4

Az érvényben lévő koronavírus-szabályok értelmében MINDEN RENDEZVÉNYÜNKRE KÖTELEZŐ AZ ELŐZETES, VEZETÉKNÉV, KERESZTNÉV ÉS TELEFONSZÁM MEGADÁSÁVAL TÖRTÉNŐ BEJELENTKEZÉS!
REGISZTRÁCIÓ: anmeldung@collegiumhungaricum.at!
Kérjük, vegyék figyelembe a 3G-szabályt (belépés csak alacsony fertőzésveszélyről szóló igazolással: oltott, gyógyult és tesztelt személyek)!

A Magidom egy magyar nyelvű, lendületes, gitárcentrikus (pop? alter? folk?) zenekar, ami ügyesen egyensúlyoz a cipőbámuló melankólia és a hurráoptimizmus között. Alternatív popzenei laboratóriumukban az „állandó változás” jegyében szinte minden lehetséges: csillagászati magasságok, mikroszkopikus mélységek, viharos bendzsó-futamok, életközeli szövegek. Zenéjüket hallgatva az egyik pillanatban a Truman Show-ban, pár perccel később az Idétlen időkig című filmben, vagy éppen a Harry Potterben érezhetjük magunkat.
Folyamatos kísérletező kedvük ellenére a dalaik mégis közérthetőek, így több mint tíz éves történetük során lépésről lépésre egyre nagyobb színpadokra jutottak el. Legutóbbi albumuk 2019-ben jelent meg Plakátmagány címmel, jelenleg pedig a koncertezés mellett két új lemezanyagon is dolgoznak.

null

A zenekar:
Benyhe Robi – gitár, ének
Bajnok Balázs – gitár, vokál
Pánczél Peti – basszusgitár
Benyhe Marci – dobok
Szekeres Máté – billentyűk, vokál