Dóka Attila online koncertje

Dátum:  február 2. - február 4.
Időpont: 18:00
Helyszín: 

Online koncert!
YouTube-premier: 2022.02.02. 19:00
A linket hamarosan közzétesszük!

Dóka Attila online koncertje két részből áll: az első felében egy fél órás akusztikus koncert hallható és látható, amelyen klasszikus és kortárs (magyar) verseket zenésített meg és ad elő Attila. Többek között hallhatjuk József Attila, Radnóti Miklós, Petőfi Sándor verseinek megzenésített változatát.
A második felében gitárcentrikus rockot hallhat a közönség, melynek szövegét és zenéjét is Attila írta. Lehunyt szemmel hallgatva a sorok megelevenednek, a Magyarországon élő és alkotó művészt foglalkoztató gondok nemzetközivé válnak, hiszen a határon, tengeren és óceánon túlmutat a félelem, amely úrrá lett a világon az elmúlt időszakban, s egy ismeretlen jövőre készíti a most élő társadalmat. Ezt a határmentes gondolatvilágot tükrözi az egyetlen angol nyelvű dal: Fear of the future.

null

DÓKA ATTILA gitáros-énekes, dalszerző gyerekkora óta gitározik és már fiatal kora óta ír zenét és szöveget. 2008-tól a Móra Könyvkiadó megbízásából számos hangoskönyvhöz szerez zenét, többek kötött Bálint Ágnes Mi újság a Futrinka utcában? Móra Ferenc Kincskereső kisködmön, Fekete István Tüskevár és Téli Berek, Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című lemezekhez is. A színház sem áll messze tőle, bemutatkozott már a József Attila Színházban és a Bethlen Téri Színházban is, ahol jelenleg is zenés színházi esteket szervez. 2015-ben megjelent első önálló, versmegzenésítéseket tartalmazó lemeze Versmegzenésítések I. címmel. 2018-ban DAA-Dóka Attila Akusztik néven megjelentette első önálló nagylemezét Rejtsd el szíved! címmel. Közreműködött bátyja Dóka Péter (cajon), Kovács Sára Dizna (fuvola, vokál), Kertész Endre (cselló).