Lengyel-magyar párbeszéd

Krzysztof Ducki plakátművész kiállítása

Dátum:  január 25. - február 28.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Liszt Intézet Varsó
ul. Moniuszki 10.
null

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Krzysztof Ducki grafikus, Lengyel-magyar párbeszéd c. plakátkiállításának megnyitójára a varsói Liszt Intézetben.

A varsói születésű, de évtizedek óta Magyarországon élő alkotó, a Magyar Plakát Társaság alapítő vezetője, egyetemi tanár, ezúttal készülő doktori értekezésének munkáját mutatta be a közönségnek.

A címében az egykor népszerű nyelvtankönyvekre utaló tárlat egy olyan plakátsorozat, amely a második világháború idején a magyarországi lengyel menekültek megsegítésében különös érdemeket szerzett történelmi személyeket mutat be, a plakátokon szereplő szövegek szerzője Grzegorz Łubczyk, egykori magyarországi lengyel nagykövet.

A koncepció és a kiállítás egyúttal Krzysztof Duckinak a Varsói Képzőművészeti Akadémián védés előtt álló doktori értekezésének alapja is. A művész elmondta, akár további sorozat is készülhet a két nemzet közös hőseiről ebben a témában.

A párbeszéd ereje a két nemzet között mindkét nép boldogulásának záloga, amelyre most, a válságokkal és kihívásokkal teli időszakban különösen szükség van. A két nemzetet összetartó kapocs ugyanis erőt és támasztékot jelent, akár a mindennapi életben is.

null