Tóth Krisztina: Anyát megoperálták észt nyelven

null

„Mindenki ott volt, amikor anya hazajött, mintha születésnapot ünnepeltünk volna. Mondtam is a nagypapának, hogy kár, hogy nincs ma szülinap, mert olyan szépen összejöttünk. Nagypapa azt mondta, hogy bizonyos értelemben ez is egy szülinap, anya újjászületett.

A felnőttek mindig akkor mondják azt, hogy bizonyos értelemben, ha valami egyáltalán nem az, aminek nevezik. Vagyis nem volt torta.”

Gyermekien derűs az a hang, ahogyan Tóth Krisztina kislány hőse a betegségről beszél. Ha valamelyik szülő megbetegszik, az nehezen feldolgozható trauma a gyerek számára. Erről lehetne szomorúan írni, de a szerző inkább viccesen, a tőle megszokott friss szemlélettel közelít ehhez a tabutémához is. Elmagyarázza a gyerekeknek, hogy mit jelent egy daganat, hogy a betegségből meg lehet gyógyulni, és hogy mindenről lehet, sőt kell is beszélgetnünk. Humoros könyv, amely megmutatja, hogyan vészelhetünk át egy családi válságot, hogyan értethetjük meg a kicsikkel, hogy semmi sem félelmetes, ha mi, felnőttek világosan és tisztán beszélünk róla.

A Mirja Jõgi fordításában észtül megjelent könyv az Észt Rákszövetség vagy az Észt Rákos Gyermekek Szüleinek Szövetsége részére biztosított legalább 10 EUR értékű adomány ellenében. Az adományokat banki átutalással kell teljesíteni az alábbi bankszámlára:

Észt Rákszövetség: EE562200221002163986 vagy
Észt Rákos Gyermekek Szüleinek Szövetsége: EE382200221001116031.
A magyarázó megjegyzésbe írja be, hogy "Emmele tehti operatsioon".

A könyvet átveheti az Intézetben vagy előzetes megállapodás alapján valamelyik rendezvényünkön, illetve postai úton!