Zsolnay Fényfesztivál | A Fény Útja Pályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Fény Útja Pályázat célja
A 2022-es Zsolnay Fényfesztivál szervező csapata a Fény Útja állomásaira pályázatot ír ki. A jelentkező alkotások egyaránt lehetnek új és már korábban bemutatott munkák, a lényeg, hogy minden tekintetben igazodjanak jelen kiírás feltételeihez, eszmeiségéhez.

A Zsolnay Fényfesztivál (továbbiakban ZSFF) elkötelezte magát a fényt, mint művészi kifejező eszközt alkalmazó művészeti alkotások bemutatása mellett.

A ZSFF jelen pályázatában nem feltétlenül kész, minden tekintetben kidolgozott alkotásokat vár. Olyan munka leadása is lehetséges, melyhez az alkotó további segítséget igényel a helyszínhez igazítás, valamint az egyes technikai feltételek megvalósítása tekintetében. Fontos azonban, hogy a pályázatban szereplő alkotásnak térben és időben, valamint reális anyagi keretek között megvalósíthatónak kell lennie.

Jelenleg is fut egy másik pályázati felhívásunk, amelynek segítségével választjuk ki a Székesegyház épületére készülő 3D mapping alkotásokat, a Zsolnay Light Art Fényfestőverseny 2022 -es verseny kiírását ITT találod.

A Pályázók Köre
A Fény Útján szereplő alkotásokat ezidáig egy kuratórium választotta ki, zárt meghívásos rendszer formájában. Jelen pályázatunkra a fesztiválon ezidáig szereplő alkotók, és új művészek munkáit egyaránt várjuk. Művészeti végzettség, korábbi tapasztalat, megjelent munkák nem kizárólagos feltételei a sikeres pályázatnak, de a tapasztaltság, és korábbi fényművészettel kapcsolatos alkotások előnyt jelenthetnek.

A Pályázat Témája
A ZSFF olyan izgalmas fényművészeti installációkat, vetítési-fényfestési ötleteket, valamint multidiszciplináris alkotásokat keres, amelyek magával ragadják, inspirálják és interaktív módon bevonják a közönséget, miközben reflektálnak az általunk előnyben részesített témákra:

Hagyományok tisztelete
Analóg VS digitális
Vizionárius látásmód
Fényművészet a társművészetek tükrében
Természetes fény
Interakcióban a közönséggel
Közösségi értékek bemutatása
Társadalmi tudatosság erősítése
Környezeti fenntarthatóság erősítése
A megnevezett témák irányadóak, azonban nem kizárólagosak.

A Pályázat Elbírálási Szempontjai
Valamennyi pályázat a következő kritériumok alapján kerül elbírálásra:

Tematikához való kapcsolódás
Eredeti ötlet/ tartalom
Kreatív koncepció
Alkotás művészi értéke
Közönségélmény
Pénzügyi feltételek
Műszaki megvalósíthatóság
A produkciók elbírálása során előnyt élveznek olyan alkotások is, melyek a fesztivál idején túl, egy hónapon át alkalmasak bemutatásra, erről és a változó pénzügyi és megvalósítási feltételekről külön egyeztetünk.

A Pályázat Benyújtása
A jelentkezés benyújtásához töltsd ki online jelentkezési lapunkat, melyet a Pályázat Benyújtása linken érsz el. Kizárólag ezen a rendszeren keresztül leadott, hiánytalan pályázatokat tudunk figyelembe venni. A jelentkezési lap kitöltése előtt kérjük, győződj meg arról, hogy figyelmesen elolvastad pályázati felhívás részleteit, valamint a Pályázati Segédletet.

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. április 10. 24.00 CET

Pályázat leadással illetve a jelentkezési lap kitöltésével kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdéseket a fenyutja@zsolnayfenyfeszival.hu címre várjuk.

Pályázat Benyújtása

Döntéshozatal És Eredményhirdetés
A ZSFF csapata technikai és művészeti tanácsadók bevonásával hozza meg döntését.

A döntés megszületése után minden pályázót e-mailben értesítünk az eredményről.

Eredményhirdetés ideje: 2022. május 2.

KAPCSOLAT
A pályázat elkészítése alatt örömmel állunk rendelkezésre, kérdéseid a fenyutja@zsolnayfenyfeszival.hu email címre küldd.

További információk a fesztiválról:

https://zsolnayfenyfesztival.hu

https://www.youtube.com/c/ZsolnayFényfesztiválPécs

https://www.facebook.com/zsolnayfenyfesztival

A képek forrása: https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/galeriak/zsolnay-fenyfesztival-2021

A képek forrása: https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/galeriak/zsolnay-fenyfesztival-2021

nullnullnull