Villáminterjú Juhász Adéllal

1. Mikor és hogyan választotta ezt a pályát? Ha újra kezdhetné az életét, újra ezt az életutat választaná-e?

16 évesen tértem át a sportból (sport aerobicból) a táncba. A gimnázium végére már tudtam, hogy a tánc az a hivatás amit űzni szeretnék, és más nem jöhet szóba. Igen újra ezt az életútat választanám de ugyanazzal feltétellel - ha, a következőben zenész leszek!

2. Mire a legbüszkébb a pályája alatt?

Nehéz “büszkeségi” szempontból ránézni a pályámra és egy dolgot kiemelni. Az első gondolatom talán az , hogy erre a szólóra.. A második az, hogy volt lehetőségem az egyik kedvenc táncosomat Cuhorka Emesét helyettesíteni egy hosszabb időszakon át egy olyan duettben amiben a partner a másik kedvenc táncosom - Molnár Csaba, egyszerre volt igazán megtisztelő és úgy érzem sokat értem mint táncos a feladtban, kvázi felnőttem hozzá. A harmadik az hogy van egy kollektíva aminek a tagja vagyok, nagyon jó barátátok vagyunk mind, az a nevünk hogy OuinchOuinch, Genf a székhelyünk. Arra vagyok büszke hogy a Happyhype darabunk egy svájci showcase után egyik pillanatról a másikra egy sikere darabbá lett és tavaly február óta szinte havi rendszerességgel van meghívásunk Európa legkülönbözőbb pontjaiba.

3. Hogyan néz ki egy átlagos napja?

Nem tudok erre a kérdésre válaszólni, sajnos. Rendkívül különböző időszakok strukturálják az életem, így a napjaim is legkülönbözőbben telnek. Legnagyobb vágyam egy egybfüggő átlagos hétköznap időszak.

4. Mivel tölti a szabadidejét, mivel töltődik fel?

Nincs jó hatással rám a szabadidő :) . A természet feltölt. meg a klasszik dolgok: szerelem, barátok, egy igazán jó buli, anyám főztje, egy igazán jó film és egy kád fürdő.

5. Milyen tanácsot, útravalót adna egy fiatal pályakezdőnek?

A szabadúszó táncos-alkotó életben benne van kiszámíthatatlanság abszolút de végső soron makacssággal, hajthatatlansággal és valami fura szenvedéllyel meg lehet szelídíteni ezt a rakoncátlan pálya útvonalat.

6. Volt-e korábban Bulgáriában, milyen emlékek, benyomások, esetleg történetek jutnak eszébe az országról?

Tavaly decemberben pont, a korábban említett duettel, Molnár Csaba táncossal és Bredán Máté fénytechnikussal jártunk itt. Az első este Mátéval nagyon későn elmentünk enni egy kiváló pljeskovicát sopkszka salátával és egy jó nagy korsó sőrrel. Mellettünk lévő asztalnál 3 férfi sorra itt a rakiját és láncdohányoztak. Majd a pincér ki is vitt nekik egy kis ezüst tányéron egy doboz cigarettát nyitva és a szálakat úgy igazítva hogy könnyebben lehessen kihúzni a dobozból. Én meg az egész menüMért annyit fizettem mint Svájcban egy sajttortáért. Elképesztően tetszett ez a hangulat, rögtön otthonosan éreztem magam! Össze is barátkoztam a pincérrel egy pillanat alatt aki a lelkemre kötötte, egy másnap is térjek vissza megtanulni bolgárul :) !

Fotó: Gregory Batardon, forrás: https://szinhaz.net/2019/09/17/vida-virag-szedito-fordulatok/

Fotó: Gregory Batardon, forrás: https://szinhaz.net/2019/09/17/vida-virag-szedito-fordulatok/

fotó: Molnár Zoilly, forrás: https://trafo.hu/programok/tanc_biczok_anna_delicate

fotó: Molnár Zoilly, forrás: https://trafo.hu/programok/tanc_biczok_anna_delicate