Mai magyar könnyűzene sorozat | Fran Palermo

null

A Fran Palermo évek óta a budapesti klubélet megkerülhetetlen zenekara, a dalszerző-frontemberéről, Henri Gonzoról dokumentumfilm készült, több neves magazin készített róla portrét, a Forbes pedig beválogatta őt a „30 sikeres fiatal 30 alatt” összeállításába. Az együttes harmadik nagylemeze Crocodile Juice Bar címmel 2020-ban jelent meg, mellyel Fonogram-díjat is nyertek az év indie/alternatív hangfelvétele kategóriában.

Tagok:
Henri Gonzalez – ének, gitár (2011-)
Pintér Benedek – basszusgitár (2011-)
Árvay Gábor – billentyűk (2011-)
Ország Kornél – dobok (2011-)
Dimitris Topuzidis – gitár, ének (2013-)
Bihaly Áron – trombita

null

“Ez a lemez olyan, mint végigsétálni egy nagyon hosszú utcán, ahol van rock and roll kocsma, latin negyed, francia terasz, utcán éneklő afro-kórus, arab és zsidó negyed, templom, temető, kaszinó... Mindenhol megálltunk, mindenhová bementünk, és pár percig figyeltük, hogy mi történik. Az utca egyik végén sivatag, a másikon tenger” - mondja Henri Gonzo, frontember-zeneszerző-szövegíró legúlabb lemezükről, a Crocodile Juice Bar-ról.

A Crocodile Juice Bar-t részben Henri házi stúdiójában, részben pedig a legendás londoni Toe Rag Studiosban rögzítették a Grammy-díjas Liam Watson produceri segédletével, akinél olyan előadók fordultak már meg, mint Jack White, a Tame Impala, a Metronomy, a Wolf Alice vagy a Temples.

Források: https://welovebudapest.com, https://www.szeretlekmagyarorszag.hu