Mai magyar könnyűzene sorozat | Bohemian Betyars

null

A Bohemian Betyars 2009 hajnalán alakult, mikor egy bor és pálinka-delíriumban eltöltött este árokban ébredős másnapján, Miskolc fattyai kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. A cél mindenki számára egyértelmű volt: minél messzebb terjesszék a sírva vigadás életérzését.

Az önmagukat speed-folk freak-punknak nevező együttes zenéje egy új, izgalmas keverékké állt össze: a zúzós punkot, pattogóskát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat megfűszerezték magyar, balkáni és cigány dallamokkal.

Egy valódi energiabomba zenekar, amely az elmúlt évek alatt már majd ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvizébe, pont úgy ahogy ezt kitervelték.

Tagok:

Botár Richárd - Dob
Szűcs Levente - Elektroakusztikus gitár (ritmusszekció)
Fehér Gábor - Basszusgitár
Palágyi Máté - Hegedű, vokál
Pethő Máté - Ének (ugrálás)
Czégé Balázs - Szaxofon (mellébeszélés)
Mihályfi Máté - Villanygitár, vokál

null

Palágyi Máté Kakas: „Ami különlegessé teszi a zenénket, hogy nálunk hat ember szűrőjén kell átfutnia egy dalnak ahhoz, hogy mindenki megelégedjen vele. Mivel minden tagunk nagyon különböző zenéket szeret, ezért a zenénk mindig is eklektikus lesz, és így mindenki megtalálhatja a kedvenc számát a lemezen.

Mindig fontosnak tartottuk a különböző alulról építkező, kísérleti projekteket, a rajongókkal való különleges kapcsolat kialakítását. A Csavargó lemezünket is közösségi finanszírozás keretében adtuk ki, de most az új lemezzel egy még izgalmasabb kalandra hívjuk rajongóinkat. Egy jótékonysági kampány keretében a honlapunkon mindenki megvásárolhatja a legújabb albumunk dalszövegeinek egy-egy sorát. Az adományozó a lemez digitális megvásárlásán kívül kap egy blokklánchálózaton hitelesített kupont is, amely biztosítja a vásárlás hitelességét, és tagja lesz a zenekar legbelsőbb támogatói körének. A befolyt összeget fiatal feltörekvő zenekaroknak szeretnénk odaadni egy miskolci tehetségkutató keretében.

Források: https://www.koncert.hu, https://papageno.hu, https://hotsmusic.hu