Mai magyar könnyűzene sorozat | Blahaluisiana

fotó forrása: https://akvariumklub.hu/programok/blahalouisiana/

fotó forrása: https://akvariumklub.hu/programok/blahalouisiana/

A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult a nagykiadós Jacked tagjaiból, egy gyönyörű hangú énekesnővel, Schoblocher Barbarával kiegészülve. A zenekar első single-je, a ‘The Wanderer’ három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján, de a csapat életében az áttörést „Ahol összeér” című számuk – és az ahhoz készült merész klip – hozta meg 2015 tavaszán. A zenekarnak már a Sziget, Campus, VOLT, EFOTT, Fezen és STRAND fesztiválok fellépőinek sorában is kiemelt helyük van. A zenekar nem csak határon innen, külföldön is szerencsét próbált: koncerteztek már Erdélyben, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, de a Tallin Music Week-en és Hágában is bemutatkoztak.

A Blahalouisiana sikerének egyik mérföldköve a 2018. január 16-i teltházas Müpa-s koncert volt, ahol a zenekar slágerei szimfonikus hangszerelésben szólaltak meg. 2018 elején a zenekar országszerte elindította új lemezének bemutatását az „Alagutak, fények” turné keretein belül.

Tagok:

Schoblocher Barbara - ének
Jancsó Gábor - basszusgitár
Mózner László - gitár
Szajkó András - gitár
Juhász Ádám - dobok
Pénzes Máté – billentyű

fotó forrása: https://www.flickr.com/photos/tallinnmusicweek/32539491051/

fotó forrása: https://www.flickr.com/photos/tallinnmusicweek/32539491051/

„Az alkotóművészet több ága is érdekel, a divat mindig is a szívügyem volt. A közelmúltban a DÜSK Budapest divatanyagaihoz kértek fel, mint modellt, amit nagyon élveztem. Az utóbbi időben már szerencsére nagyobb a nyitottsága arra, hogy a különböző területeken tevékenykedő magyar művészek kollaborálnának egymással, de szerintem még több ilyen kéne, hiszen a kreatív közeg tagjai nincsenek egymás nélkül. Nagy dolgok születhetnek, amikor ezek az alkotó energiák egyesülnek” – avatott be mellékprojektjébe és hitvallásába minket az énekesnő, Barbi.

Források: https://akvariumklub.hu/https://www.femcafe.hu