Digitálisan elérhetővé teszi Kocsis Zoltán hagyatékát fia, Kocsis Krisztián

Kocsis Krisztián fiatal zongoraművész egy Kocsis Zoltán Archívum nevű nyilvános YouTube-csatorna létrehozás mellett döntött, melyben édesapja hagyatékát kívánja digitalizálni. A hírt a közösségi oldalán osztotta meg. 

“Édesapám 2016-ban bekövetkezett halála előtt szóban és a végakaratában is engem bízott meg azzal, hogy hagyatékának gondos ápolója legyek, illetve tegyek arról, hogy azt a hatalmas zenei és szellemi örökséget, amit hátrahagyott, ne eméssze fel az idő vasfoga.

Kocsis Zoltán - fotó: Fejér Gábor

Kocsis Zoltán - fotó: Fejér Gábor

Ez az óriási anyag több merevlemeznyi tárhelyet foglal el, és gyakorlatilag szinte teljes mértékben lefedi és összefoglalja azt a ca. 1970-től 2016-ig tartó periódust, amelyben Apa aktívan tevékenykedett a nemzetközi és hazai zenei élet porondján, és amellyel örökre biztosította a helyét a klasszikus zene legnagyobb magyar előadói között.

Koncertfelvételek, híradós anyagok, dokumentumfilmek, werkfilmek, interjúk, TV-s szereplések: minden egy helyen megtalálható lesz, átláthatóan és kereshetően. Ezek közül az anyagok közül egy párat már a “Kris9kris” nevű YouTube-csatornámra is feltöltöttem, de most, javarészt az egyöntetű pozitív visszajelzéseknek (nem csak a közönség, de a sajtó részéről is) és fogadtatásnak köszönhetően, egyfajta újévi fogadalomként nekilátok, és igyekszem még ebben az évben a hagyatékból a lehető legtöbbet feldolgozni és feltölteni számotokra.”

A cikket rövidítésekkel vettük át. Forrás: https://papageno.hu