29. Szerelem, Bolondság Nemzetközi Filmfesztivál (Várna)

Dátum:  augusztus 26. - szeptember 4.
Időpont: 21:00
Helyszín:  Várna- Fesztivál és Kongresszusi Központ
bul. Szlivnica 2

A Szerelem, Bolondság Nemzetközi Filmfesztivál az egyik legfontosabb művészeti esemény nemcsak a kulturközpontnak számító Várnában, hanem a nemzetközi filmes szakmai életben is.

A bolgár nemzetközi filmfesztiválok között 28 éve előkelő helyet foglal el, évente több, mint 90 új játékfilm bemutatásával.

https://loveisfolly.com/

HÉT KIS VÉLETLEN, 2021, játékfilm, színes, 105 perc, dráma

Rendező: Gothár Péter, forgatókönyv: Gothár Péter, Németh Gábor, Bognár Péter, operátor: Táborosi András, vágó: Szórád Máté, gyártó: Filmpartners, Lampion Pictures, Sparks, szereplők: Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté, Börcsök Olivér

Gertrúd, a restaurátor férjével és kamaszfiukkal folytatott családi életbe belefáradt középkorú zenetanárnő világát fenekestül felforgatja, mikor váratlanul felbukkan régi tanítványa, a gyönyörű Albán. Albánnal nemcsak az a probléma, hogy nő. Jelenlétében akadálytalan az átjárás a valóság, az emlékek és az álmok között, megkérdőjeleződik múlt, jelen és jövő, évtizedes családi szerepek indulnak változásnak.

null

Most van most, magyar játékfilm, 90 perc, 2019

Rendező: Szajki Péter, Forgatókönyvíró: Szajki Péter, Szajki-Vörös Adél, Operatőr: Domokos Balázs, Producer: Kutyik Gábor, Gulácsi Lóránd, Romwalter Judit, Szajki Péter, Társproducer: Szűcs Dóra, Szereplők: Tompos Kátya, Mohai Tamás, Básti Juli, Scherer Péter, Mészáros András, Kovács Lehel, Lovas Rozi, Zrinyi Gál Vince, László Zsolt

Szilvi hirtelen döntéstől vezényelve lelép az esküvőjéről, és beugrik egy szabadnapos taxis autójába. Petya, a taxis próbálja elmagyarázni, hogy épp nem dolgozik, de Szilvi belefojtja a szót. Petya laza, humoros srác, ugyanakkor érző ember is, aki megunta a jogászkodást, és helyette taxiba ült. A film kettejük története. A taxival egyetlen nap alatt körbeutazzák Budapestet és környékét, még a Balaton-felvidékre is eljutnak. Ezalatt egyre jobban megismerik egymást. A film a harmincas korosztály énkeresési és párkapcsolati problémáit járja körül.

A Most van most vagány road movie, ami egyszerre ötvözi egy romantikus vígjáték és egy érzelmes dráma elemeit. Egy szökött menyasszony és egy taxis huszonnégy óra alatt lejátszódó kalandjait ismerhetjük meg.

Díjak: Love International Film Festival, Los Angeles (2020) legjobb férfi főszereplő díja: Mohai Tamás, jelölések: legjobb film, legjobb rendező, legjobb forgatókönyv (Szajki Péter, Szajki-Vörös Adél), legjobb női főszereplő (Tompos Kátya), legjobb operatőr (Domokos Balázs)
Bujtor István Filmfesztivál (2020): legjobb férfi főszereplő díja: Mohai Tamás

null