XXIV. Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál

Dátum:  június 15. - július 19.
Időpont: 07:00
Helyszín:  Szófia - Dom na kinoto és online
ul Ekzarh Joszif 37

XXIV. Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál Nyár

A Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál Bulgária legjelentősebb fesztiválja és Közép és Kelet-Európa egyik vezető filmes eseménye.

Július 2., csütörtök, 18 óra, Dom na kinoto AKIK MARADTAK, rendező Tóth Barnabás, dráma, 83 perc, magyar nyelven, bolgár felirattal

Forgatókönyv: Muhi Klára és Tóth Barnabás; operatőr: Marosi Gábor; zene: Pirisi László; vágó: Mógor Ágnes; producerek: Mécs Monika, Mesterházi Ernő; szereplők: Hajduk Károly, Szőke Abigél, Nagy Mari, Simkó Katalin, Lukács Andor, Jordán Adél, Balla Eszter.

Az Akik maradtak című film Tóth Barnabás első játékfilmje és Magyarország idei hivatalos Oszkár-díj jelölt filmje.

Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?

A film a XXIV. Nemzetközi Szófiai Filmfesztivál versenyprogramjának része, ahol a zsűri 12 első- vagy második filmes rendező munkáját értékeli.

Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál