XIX. IN THE PALACE Nemzetközi Rövidfilmfesztivál | A legjobb magyar rövidfilmek vetítése | BUSHO 2021

Dátum:  május 30. - június 6.
Helyszín:  Pernik - Művészetek Palotája
Pernik

Az animációs, dokumentum-, játék- és kísérleti filmek kategóriáinak versenyprogramja mellett számos On Focus programra is sor kerül, köztük a BuSho Filmfesztivál válogatott filmjeinek bemutatására is.

A fesztivál kísérőprogramjában gyermekeknek és fiatal filmkészítőknek szóló workshopok is szerepelnek, többet tudhatunk meg a pitchelés művészetéről, lesz nemzetközi interdiszciplináris konferencia „Short Film Digest – Themes, Trends, Perceptions“ címmel, zenei események és még sok más.

A magyar filmek

A magyar filmek

A FILMEK:

STUDENT JURY BEST FICTION Branka / Ákos K. Kovács / 24:00 / Fiction / Hungary

A háború sújtotta Jugoszlávia, az 1990-es évek elején. Branka, a fiatal ápolónő rájön az igazságra, ami a kórházában az újszülöttek gyakori halála mögött áll.

STUDENT JURY BEST ANIMATION Reduction / Anna Réka Szakály / 10:00 / Animation / Hungary

Két lány a posztapokaliptikus periférián közös céljukon dolgozik átjutni a talán élhetőbb túlpartra. Egyiküket egy titokzatos lény közelíti meg ezzel visszafordíthatatlan eseményeket indítva el.

STUDENT JURY SPECIAL MENTION Land of Glory / Pannónia dicsérete / Borbála Nagy / 27:00 / Fiction / Germany/ Hungary

Egy gimnázium valahol Magyarországon. Egy hétköznapi irodalomóra hétköznapi diákokkal. Normális napnak indul, kivéve hogy az egész iskola a miniszterelnök látogatására készül.

BEST VISEGRAD SHORT Csönded / Listening /Gergely Tóth / 13:00 /Fiction / Hungary

Egy szociálisan szorongó srác és egy siket lány találkozása a budapesti éjszakában.

BEST HUNGARIAN ANIMATION Incognito / Júlia Lantos / 8:00 / Animation / Hungary

Egy fiatal lány ridegnek, romlottnak és csúfnak látja az őt körülvevő világot. Hidegháborúban él, ahol nem lőfegyver vagy bomba a harci eszköz, hanem az elidegenedés, a céltalanság, az önzés, és az ember elértéktelenedése.

BEST HUNGARIAN FICTION Válaszúton / Crossroads / Flóra Chilton / 30:00 / Fiction / Hungary

Miután Deni hazatér a börtönből, szélhámos mostohaapja vidékre küldi, hogy elcsábítson egy lányt a nevelőotthonból. Feladata, hogy prostitúcióra vegye a lányt, de idővel elkezd vonzódni hozzá. Vajon ez a szerelem lehet kölcsönös és valódi?

BUSHO BONUS 1 Agape / Márk Gábor Beleznai / 16:00 / Fiction / Hungary

Egy tizenéves filmrajongó és egy negyvenes egyedülálló nő találkoznak. Aztán találkoznak még egyszer és egy valószínűtlen kapcsolat kezd kialakulni kettejük között.

BUSHO BONUS 2 Ezt már megbeszéltük / We Already Discussed This / Honti Arián / 10:00 / Fiction / Hungary

A középkorú apa magára hagyja kiskorú lányát és friss házasságából származó mostohafiát egy autóban. Amíg távol van, a gyerekek közti különbségek kezdenek kibontakozni…