Válogatás a BuSho Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztivál nyertes magyar alkotásaiból

Dátum:  szeptember 19.
Időpont: 13:00
Helyszín:  Sumen – Kossuth Lajos Emlékház
ul. Car Oszvoboditel 115.

Válogatás a BuSho Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztivál magyar nyertes alkotásaiból

BEST OF BUSHO 2019 – A 25. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál magyar filmjeinek vetítése, bolgár feliratokkal, 145 perc

A belépés díjtalan!

FELÜLNÉZET / Lőrincz Nándor, Nagy Bálint / 15:00 / Fiction

Budapest, 7. kerület, lomtalanítás. Az egysnittes film egy banális utcai vitával indul, ami végül minden szereplő számára drámai fordulatot hoz.

ENTROPIA / Buda Flóra Anna / 10:29 / Rajzfilm

Három térben három fiatal nő él különböző körülmények között. A rendszer meghibásodik és bomlani kezd melynek következtében a lányok képesek kilépni a saját közegükből és elindulnak egymás felé.

ROZGONYINÉ / Szeleczki Rozália / 21:32 / Fiction

Egy különös éjszakán a huszonéves Juli, vőlegénye legénybúcsúztatóján köt ki. Vajon képes lesz helytállni a fiúk között, és ha igen, azzal kockára kell tennie kapcsolatát?

A BÉRLŐK / Regős Ábel / 1:00 / Fiction

Egy fiatal pár éppen az új lakásukat nézi meg...

KATAPULT / Szövényi-Lux Balázs / 27:20 / Fiction

A rendszerváltás hajnalán Nana Magyarországra látogat, találkozik Gauval, akivel rövidesen egymásba szeretnek. Mikor a lány visszautazik az USA-ba, a fiatal Gau egy különös gépet épít, mely reményei szerint katapultálja a világ másik felére.

LIDÉRC ÚR / Tóth Luca / 19:26 / Rajzfilm

A fiatal férfi mellkasröntgenén egy aprócska személy sziluettje rajzolódik ki, fejének búbja tumorként türemkedik ki az ifjú oldalából. Vajon ki ez a parányi lény és milyen változást hoz magával, miután világra jön a férfi testéből?

BANÁLIS / Simonyi Balázs / 12:00 / Fiction

Egy hétköznapi terrortámadás anatómiája. Egyetlen, megszakítás és trükk nélküli snittben.

SZEREPZAVAR / Szirmai Márton / 24:50 / Fiction

Soma színészként keresi a kenyerét, szeretné, ha apja elismerné tehetségét. Egy váratlan esemény következtében azonban viszonyuk még hűvösebb lesz. Soma szakmájába vetett hite is meginog, nem találja önmagát. Végül önbizalmát és bátorságát teszi próbára, hogy kivívja apja elismerését.

EMBER A TŰZBŐL / Szabó Simon / 16:00 / Fiction

Egy fiatal tűzoltó és barátnője nagyon szeretnének gyereket, de sokadik próbálkozásukra sem jön össze. Az élet végül furcsa megoldást kínál.

null