Sokcella - Mariella Sztancseva előadása - október

Dátum:  október 12. - október 31.
Időpont: 16:30
Helyszín:  Andrej Nikolov Ház Múzeum
Ljuben Karavelov u. 15.
null

Sokcella - Mariella Sztancseva előadása - október

2020. október 12., 30., 31., 19.30 óra. Belépés: jeggyel! 

Mariella Sztancseva Nagy Lajos, Szakonyi Károlym Sánta Ferenc és Örkény István elbeszéléseiből összeállított Sokcella című egyszemélyes előadása

A Sokcella az emberi félelemről, mint archetípusról és transzformációról, különböző élethelyzetekről és a természetes reakciókról szól. A hősnő átélt dramaturgiai emlékeiről és azok érzelmi hatásairól. Foglalkozik olyan fájdalmas társadalmi kérdésekkel, mint az erőszak, a megcsalás, menekülés, a felnövekvő nemzedék által követett példa…, valamint a zenéről és az alkotásról, mint megváltásról. Sokcellás világunk paradoxonairól, ahol a cella az élet legkisebb, az embert felépítő biológiai egysége, de ugyanakkor a magunk által kialakított hiedelmek korlátja.

A zongora a hősnő egyenértékű partnere. Barátja, beszélgetőtársa és lelki támasza, menedéke, amely csapdává vált.

Egy előadás, amelyben a zene és a szó összefonódik.

Egy nő és egy zongora… négy fal között. Félelemről és szerelemről, vágyakról és csalódásokról, hatalomról és alárendeltségről mesélnek. A zene az, amely elviszi a szavakat az álmok és az emlékek világába.

Az október 30. és 31. előadások - elhalasztva!

Mariella Sztancseva 2011-ben elvégezte a szófiai Színművészeti Akadémia színész szakát. A Sumeni Szavalóversenyen több díjat nyert: 2006-ban első díjat amatőr kategóriában, 2010-ben első díjat az egyetemisták kategóriában, 2012-ben első díjat a hivatásos előadóművészek kategóriában. A XXIV. Sumeni Szavalóversenyen a zsűri tagja.