SMART HUNGARY kiállítás | A „MELBA” fesztivál keretében

Dátum:  november 3. - november 10.
Időpont: 14:00
Helyszín:  Szófia - Sofia Tech Park, Inkubátor
bul. Carigradsko Sosse 111B.

A 21. század gazdasági fejlődésének két kulcsfogalma - a hozzáadott érték és a versenyképesség. De hogyan és mivel tud versenyképes lenni egy kis közép-kelet európai ország a 21. század világában, amelyben még az előttünk álló tíz év sem kiszámítható?

Magyarország innovatív, tudásalapú és intelligens. Ezzel az utazókiállítással friss, exportképes fejlesztéseinken, termékeinken keresztül szeretnénk megmutatni, hogy nemzetközi szinten is érvényes és versenyképes válaszokat tudunk adni a világot foglalkoztató problémákra, a gazdasági, ökológiai és társadalmi kihívásokra.

Hét, mindennapi életünket átszövő téma (Smart City, Smart Home, Smart Mobility, Smart Leisure, Smart Sport, Smart Agriculture, Smart Healthcare) köré csoportosítva, 24 termék formájában mutatjuk meg az ország szellemi tőkéjét és innovációs potenciálját. Számos tudásterület szinergiáját megvalósító fejlesztéseken keresztül mesélünk arról, milyen egy smart világ magyar módra. Arról, hogyan kapcsolódik Magyarország a digitális forradalom, a fenntarthatóság és a személyre szabhatóság megatrendjeihez.

A kiállítási anyagban található fejlesztések évtizedes kutatás-fejlesztési, illetve tudományos munka eredményei, amelyeket világszabadalmak védenek. Mivel kis ország vagyunk, a túlélésünk és természetesen a siker zálogaként tekintünk kiemelkedő ötleteinkre és azok megvalósítására. SMART HUNGARY kiállításunk párbeszédet kezdeményez a nagyvilággal – a globális problémák közös megoldásának reményében.

Iniciátor: Külgazdasági és Külügyminisztérium Kulturális Diplomáciáért Felelős Helyettes Államtitkársága

Kurátor: Halasi Rita Mária

Nemzetközi koordináció: Pallos Kinga

Installáció: Sporaarchitects

Vizuális arculat: DE_FORM, Kósa Tamás

Videók: Varga-Koritár Attila

Installációs kivitelezés: Pavlicsek Nándor

A Melba Fesztivál közreműködésével

nullnullnullnullnullnull

november 3. (csütörtök) 16.00 Sofia Tech Park Megnyitó: Balázsné Harangozó Tekla nagykövet

november 10. (csütörtök) 16.00 Sofia Tech Park – Beszélgetés a Liszt Intézet igazgatójával

A kiállítás november 11-ig tekinthető meg.

null