Resonance Cinema | Seveled c. film vetítése

Dátum:  február 6.
Időpont: 13:15
Helyszín:  Dom na kinoto
ul. Ekzarh Joszif 37
null

A "Resonance Cinema - kiváncsi elmék kulturális helyszíne" keretében a Seveled c. film vetítése

Rendező: Orosz Dénes, forgatókönyvíró: Orosz Dénes, Várady Zsuzsi, Producer: Orosz Dénes, Tőzsér Attila

Szereplők: Mészáros Béla, Tenki Réka, Básti Juli stb.

Elsőre jó ötletnek látszott. Gergő (Mészáros Béla), a csajozógép filmkritikus szeretne beteg édesanyja (Básti Juli) kedvében járni, és a jó ügy érdekében hazudik egy nagyot. Csak egyetlen egyet: beviszi hozzá a kórházba a szomszédját (Tenki Réka), a nagyszájú ex-sztriptíztáncosnőt, akinek van egy nagy előnye: öt hónapos terhes. Az unokamániás anyuka boldogan látja, hogy a fia révbe ért, elbúcsúzik mindenkitől – és meggyógyul.
Ettől kezdve Gergő és Saci kénytelen újabb és újabb hazugságokkal tartani a frontot. Bár alig bírják egymást elviselni, ha jön a „nagyi”, úgy tesznek, mintha boldog, fiatal pár volnának. Az átverések persze sosem tökéletesek, és a bonyodalom Saci pocakjával együtt terebélyesedik: pedig előbb-utóbb meg kell születnie a megoldásnak.

A Poligamy és a Coming Out rendezője, Orosz Dénes a legjobb magyar színészek több generációját hívta meg új, korunk párkapcsolati bajait, örömeit és botrányait feltérképező, önfeledt romantikus vígjátékába.

Jegyek: bit.ly/3AU308n

Fotók: Kiss Nelly

Fotók: Kiss Nelly

A "Resonance Cinema - kiváncsi elmék kulturális helyszíne" kulturális központok létrehozásának céljából jött létre négy közép- és kelet-európai filmszínház csapatának segítségével – a szófiai Dom na kinoto (Bulgária), a szolnoki TISZApART MOZI (Magyarország), a Ptuj-i CID Ptuj Szórakoztató és Szabadidős Központ (Szlovénia), és az eszéki Uránia "Kino Urania & Kinematografi Osijek" Filmszínház (Horvátország) csapatának közreműködésével.
A "Resonance Cinema - kiváncsi elmék kulturális helyszíne"/ „Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds“ nemzetközi projekt, az Európai Unió * Creative Europe * támogatásával.
A rendezvénysorozat része a Dom na kinoto "Operacija Kino 2020/2021" kezdeményezésének, és a bolgár Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

A Dom na kinoto, Tiszapart mozi, CID Ptuj, és Kino Urania Osijek filmszínházak Resonance Cinema nevű projektje keretében öt magyar film vetítésére kerül sor:
Seveled - rendező: Orosz Dénes (február 6., 15:15), Nyitva - rendező: Nagypál Orsi (február 15., 20:30), Pesti balhé - rendező: Lóth Balázs (február 16., 17:00), Rossz versek - rendező: Reisz Gábor (február 25., 18:00), FOMO – Megosztod, és uralkodsz - rendező: Hartung Attila (február 27., 16:00).

A szófiai Liszt Intézet közreműködésével.