FRIDVALSZKI MÁRK: "Valahol ott" | POSZTA Galéria

Dátum:  május 7. - június 4.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Szófia – Poszta Galéria
Dondukov bul. 34.

A POSZTA egyik fő alapelve a különböző médiumok és a helyspecifikus projektek bemutatása. A POSZTA számára fontos a kortárs művészet folyamatos integrálása a városi környezetbe, valamint a fiatal és már elismert bolgár és nemzetközi művészek egyaránt történő bemutatása. A galéria célkitűzései közé tartozik az is, hogy aktív vita folyjon társadalmi kérdésekről is, olyan műveket keresve, amelyek a világ aktuális problémáira való reflektálásra késztetnek.

nullnullnull

Fridvalszki Márk (1981-ben Budapesten született, Berlinben él és dolgozik) 2011-ben diplomázott a bécsi Képzőművészeti Akadémián, majd a lipcsei Képzőművészeti Akadémia mesterszakán (2014-2017). Fridvalszki 2014 óta a Technologie und das Unheimliche vagy T+U nevű kiadói projekt és interdiszciplináris kollektíva társalkotója és szerkesztője.

Az archeofuturológia, egy letűnt jövő vizuális maradványainak feltárása és a modernista víziók egy poszt-futurisztikus, időtlen korban a kortárs művész fő kutatási területei közé tartoznak. Metakollázsai, amelyek két különböző, de valahogy párhuzamosan jelenlévő futurista korszak vizuális anyagaiból állnak össze - az 1968 körüli évekből, a populáris modernizmus csúcspontjából és az 1989 óta eltelt évekből, különös tekintettel a Rave mozgalomnak a kulturális és politikai ideológia neoliberális inváziója elleni küzdelmére - egy látszólag paradox stratégiának az eredménye, amely a múltat a jövő keresése érdekében boncolgatja.

A projekt a Szófiai Önkormányzat kulturális programja keretében, a szófiai Liszt Intézettel együttműködésével valósul meg.

null