MOME Snapshot

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Budapest bemutatkozása a Nemzeti Művészeti Akadémia Szófia számára

Dátum:  március 6. - április 13.
Helyszín:  Szófia - Akadémia Galéria - NHA
Szófia 1000, Sipka u.1.

A budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről Nagy István részvételével (Tervezőgrafika Tanszék)

Válogatás: МОМЕ, Projektmenedzser: Falvai Györgyi

Nagy örömünkre szolgál, hogy az NAA új partnerként bemutatkozhatunk Szófiában és elhozhatunk egy válogatást a MOME legfrissebb hallgatói munkáiból!
Egyetemünk több mint 140 éves tradícióra és Moholy-Nagy László szellemi örökségre alapozva született újjá a közlemúltban; Magyarország kiemelt kreatív ipari beruházásaként épült meg a MOME új campusa, amely így az oktatás, kutatás és innováció összehangolásával speciális ökoszisztéma működtetésére ad lehetőséget, méltó helyet nyújtva a művészet és tudomány együttműködéséhez, a jövő alkotó generációinak fejlődéséhez.
Egyetemünk missziójának középpontjában a művészetek, a design és a kreativitás magas színvonalú oktatása, kutatása és fejlesztése áll. A MOME olyan tudatosan cselekvő emberek képzését látja el, akik a design, a technológia és a kortárs művészeti stratégiák értő alkalmazása révén különböző élethelyzetek, társadalmi rendszerek újítóiként és javítóiként képesek fellépni a 21. században.
Ebben számíthatunk mostantól új partnerünk, az NAA és tehetséges hallgatóinak együttműködésére is!
Bemutatkozásként fogadják nyitottan és érdeklődéssel ezt a pillanatfelvételt a MOME-ról, amely válogatást nyújt a 2021/2022 akadémiai év őszi félévének kiemelkedő Grafika-, Fotográfia-, Formatervező-, Textil- és Divattervező-, valamint Tárgyalkotó szakos hallgatói munkákból.

(Falvai Györgyi)

null

Kiállító művészek: Hajdú Ágoston, Vásárhelyi Áron, Turós Balázs, Hegyessy Bercel, Fazekas István (tervezőgrafika), Geibl Kata (fotográfia), Papp Margaréta, Pilbák Petra, Zajácz Petra, Gonda Soma, Fülöp Szabolcs (tervezőgrafika), Sivák Zsófi (fotográfia), Váczy Zsófi (tervezőgrafika), Cséffay Alexandra, Cserba Anna (tervezőgrafika), Diriczi Csenge (ékszer), Diviki-Nagy Csenge (textil), Kalocsai Dorottya (kerámia), Csizmadia Fanni (tárgyalkotás), Tóth Lala (textil), Kiss Lúcia (textil), Treffler Máté, Zagiba Mátyás  (tárgyalkotás), Doktor Melinda (kerámia), Rémiás Szilvia (ékszer), Klein Vanda (textil), Raft Viki (textil), Sinkovits Zsuzsa (kerámia)

Akadémia Galéria - márc. 7-21.

Liszt Intézet Galéria - márc. 7.- ápr. 14.

nullnullnullnull