Magyar Filmnapok Haszkovóban és Dimitrovgradban

Vetítések: BRAZILOK (r.: M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor), GONDOLJ RÁM (r.: Kern András), FOGLYOK (r.: Deák Kristóf)

Dátum:  október 20.
Időpont: 15:00
Helyszín:  Dimitrovgrad, Haszkovo
KDK Dimitrovgrad, Ifjúsági Kzöpont Haszkovo

október 20., csütörtök, 18.00, Dimitrovgrad - KDK, Kamaraterem

Brazilok, vígjáték, 95 perc, 2017 – bolgár felirattal

Rendezők: Rohonyi Gábor és M. Kiss Csaba, Forgatókönyvírók: M. Kiss Csaba, Muhi Klára és Huszár Péter; Operatőr: Réder György, Díszlettervező: Valcz Gábor, Jelmeztervező: Lengyel Rita és Kemenesi Tünde, Zene: Bornai Tiborр Vágó: Mógor Ágnes, Szereplők: Fekete Ernő, Schmied Zoltán, Nagy Dániel Viktor, Bánki Gergely, Dobó Kata, Lakatos Renátó és még mások.

Mindenki focizik. Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel (Fekete Ernő), aki nem tud hibázni, és helyettesével (Schmied Zoltán), aki meg nem szeret.
De valami megzavarja az eddigi harmóniát: a falu legszegényebbjei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval (Nagy Dániel Viktor), mellettük a dekázásban élen járó helyi pappal (Bánki Gergő) életükben először szintén neveznek. És nyerni akarnak.
És mert a faluból elszármazott, titokzatos milliomos éppen ebben az évben dönt úgy, hogy szülőhelye legjobb focistáit kiutaztatja magához Brazíliába, hirtelen megemelkednek a tétek, és felkavarodnak a falu addig nyugodt hétköznapjai.
De kell még néhány nagy szerelem, még nagyobb tömegverekedés, váratlan házkutatás, rejtélyes rablóbanda, kigyulladó vasutas és merdzsón érkező cigányvajda, hogy kiderüljön, ki és hova utazik végül... és akkor talán még Gáspár Laci is megérkezik.

Díjak: Royal Bali Nemzetközi Filmfesztivál 2017 - legjobb külföldi film

nullnull

Vetítések októberben:

október 20., csütörtök, 18.00, Dimitrovgrad - KDK, Kamaraterem Brazilok

Vetítések novemberben:

november 8., kedd, 18.00, Haszkovó - Ifjúsági Központ Foglyok

november 9., szerda, 18.00, Haszkovó - Ifjúsági Központ Gondolj rám

A belépés díjtalan!