KORTÁRS MAGYAR MŰVÉSZET SOROZAT | Borsi Flóra

A pekingi Liszt Intézet sorozata

Dátum:  február 14. - február 27.

A sorozat a Párizsi Magyar Kulturális Intézet ART MAGYARORSZÁG elnevezésű kezdeményezéséből inspirálódott, melyben 11 kortárs magyar képzőművészt mutattunk be Önöknek. A pekingi Magyar Kulturális most folytatja ezt a projektet, újabb 5 képviselőjét bemutatva a kortárs magyar képzőművészeti életnek.

Február minden szerdáján új résszel jelentkezünk, melyekben a következő művészeket ismerhetik meg:

Február 2. - Rabóczky Judit Rita, szobrász

Február 9. - Barakonyi Zsombor, festő

Február 16. - Borsi Flóra, vizuális művész

Február 23. - Majoros Áron Zsolt, szobrász

Március 2. - Lukácsi László, üvegművész

null

Borsi Flóra 2018-ban végzett a Moholy-Nagy Egyetem fotográfia szakán.

Borsi Flóra bravúros technikával manipulál fotókat: „a lány, aki bármivé tudja alakítani önmagát” – írják róla. Szürreális képei az identitásra, a kapcsolatokra, az érzésekre és álmokra összpontosítanak, ezeken mindig saját arcát, szemét, testét, rejti el, vagy tárja fel. Kifinomult fotói univerzális érzelmeket, vágyakat, kétségbeesést fejeznek ki. Némely fotójával megmutatja az emberi „jó” és a „gonosz” küzdelmét, különös és okos, egyben látványos metaforáival az emberi psziché törékenységét ragadja meg. Tökéletesen vizualizálja a sötét fantáziákat, a lebegő álmokat.

A huszonéves lány idejének nagy részét a munka és az utazás teszi ki. Amikor nem budapesti lakásában ül a képeket szerkesztve, a kontinensek között ingázik. Egy évben úgy 20 alkalommal látogat el a világ különböző részeire, kiállítások és projektek miatt. Ilyenkor szinte kivétel nélkül saját zsebből finanszírozza az utazást, szállást és egyéb költségeket, bevételei az egyéb grafikai tevékenységekből és az eladott képekéből származnak.

Fotók forrása: https://floraborsi.com/

Fotók forrása: https://floraborsi.com/

null

Kiállítások sora köthető a nevéhez külföldön, csak néhány példa: Louvre, Paris, France; London, United Kingdom, Saatchi Gallery; Istanbul, Turkey, Contemporary Istanbul Art Fair, ART350 Gallery; Detroit, United States, Museum of Photography; Los Angeles, United States, "Adobe 25 under 25"; New York, United States, Guy Hepner Gallery; Shanghai, China, "V4 Day”.

Számos díjat nyert már külföldön és több elismerő kritikát kapott a sajtótól, beleértve a The Guardian, és a BBC-t is.

nullnull