Koncert SONUS CORDIS | Az október 23-ai Nemzeti Ünnep alkalmából

Dátum:  október 23.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Szófia - Bulgária Hangversenyterem kamaraterme
Szófia 1000, Akszakov u. 1.

A Sonus Cordis vonósegyüttest („egészséges szívhang”) Krulik Eszter és Lachegyi Róza alapították 2019-ben. Hitvallásuk alapján olyan szabadúszó művészek csatlakoztak a Sonus Cordis bázisához, akiktől nem áll távol a kortárs zene, az improvizáció, de a régi zenélés sem.

Saját fesztiváljukon - a SONUS CORDIS NAPOKON - a kamarazene és az improvizáció áll fókuszban. A koncertezés mellett kamarazenei, vonószenekari és improvizációs kurzusokat szervez a fiatalabb korosztály számára. A Sonus Cordis újítása, hogy nem klasszikus értelemben vett tanórákat ad a diákoknak, hanem a művészek a diákokkal vegyes kamaracsoportok kialakításával inspirál.

2021-ben a Sonus Cordis Kvartett elnyerte a Zeneakadémia Végh Sándor Vonósnégyes Ösztöndíját, aminek keretén belül egy éven keresztül országszerte koncerteztek. Az ő nevükhöz fűződik a világhírű brit zeneszerző, Thomas Adés "The four quarters" című vonósnégyesének magyarországi bemutatója. A Sonus Cordis Historique 2022 augusztusában mutatkozott be korhű hangszereken a Börzsöny Barokk régizenei fesztiválon.

null

Szófiai hangversenyükön a Sonus Cordis Trió formációját hallhatja a közönség. Műsorukon javarészt a huszadik században alkotó ikonikus magyar szerzők vonóstrióra komponált művei szerepelnek, mint Dohnányi Ernő, Lajtha László és Kodály Zoltán.

Közreműködik:

Krulik Eszter - hegedű

Szűcs Boglárka - brácsa

Mády-Szabó Eszter – cselló

null

A koncert a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.

Helyszín: Szófia – Bulgária Hangversenyterem kamaraterme

Időpont: október 23., vasárnap, 19:00

Belépés: meghívókkal!