Juhász Adél: László Károlyné | Táncelőadás

Dátum:  december 2.
Időpont: 17:30
Helyszín:  Szófia - Topocentrala
Emil Berszinszki utca 5.

László Károlyné László Károly felesége. Amikor összeházasodtak, a nagymamám felvette nagyapám teljes nevét, ami bevett szokás Magyarországon. Nekem személy szerint ez probléma, mert az ilyen házas nevek teljes identitásvesztést jelentenek.

László a nagyapám volt, és tulajdonképpen semmi köze a nevét viselő mű tartalmához. A mamám ősszel halt meg.

Valamiért olyan világban élünk, ahol a nőket a férjükről jegyzik, még a betegágy feletti monitoron is. Az új darabom az ő “nevét” viseli. Úgy gondolom, ez így “fair”. Kedvelem amikor egy absztrakt alkotás megszemélyesedik.

Az LK-val az a szándékom, hogy megbabonázzam a közönséget az érzékszerveik bevonásával, a tér és a test különböző dimenzióira irányításával.

Egyébként a nagymamámat Erzsébetnek hívták! Én is az ő névnapján születtem.

null

Juhász Adél kortárs táncos és koreográfus Magyarországon és Svájcban él. A La Manufaktúrában végezte tanulmányait. A L'Abri társult művészeként alkotta László Károlyné című szólóművét, amellyel az ADC Pavilionban debütált. Jelenleg - az OuinchOuinch kollektíva tagjaként - nemzetközi turnén vesz részt a HappyHype című, a Svájci Táncnapokra beválogatott munkájával. Juhász Adél, Camille Poudret, Salômé Guillemin-Poeuf közös darabját, a Technopagans - tuning your inner cables című darabot a La Batie Fesztiválon mutatták be. Magyarországon Juhász Adél olyan koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Molnár Csaba, Biczók Anna és Szeri Viktor.

null

Előadó/Koreográus: Juhász Adél

Zeneszerző: Csernovszky Márton

Fény: Payer Ferenc

Kosztüm: Csenge Vass

Fotó: Tara Ulman

Támogatók: Pavillon ADC, Nestlé Foundation for Art, Foundation L’Abri, Nemzeti Kuturális Alap (Magyarország), SÍN Culture Centre, Loterie Romande

Előadás hossza: 55 perc

Jegyek: itt