Ifjúsági Európai Filmfesztivál 2022 | "Eltávozott nap" Mészáros Mártától

Dátum:  június 21.
Időpont: 12:30
Helyszín:  Francia Intézet - Szlavejkov Moziterem
P.R. Szlavejkov tér 3.

VIII. Ifjúsági Európai Filmfesztivál (2022. június 20-29.)

ELTÁVOZOTT NAP, magyar filmdráma, 80 perc, 1968

Rendező és forgatókönyvíró: Mészáros Márta, zeneszerző: Szörényi Levente, operátor: Somló Tamás, vágó: Farkas Zoltán, szereposztás: Kovács Kati, Horváth Teri, Szirtes Ádám, Kozák András, Juhász Jácint, és mások.

Szőnyi Erzsi a Fóti Gyermekvárosban nőtt föl. Szüleit kereső hirdetésére váratlanul választ kap. Meglátogatja anyját Várkúton, aki fél a szép és túl természetes lánytól és továbbra is titkolja kapcsolatukat férje előtt. A kudarctól levert, magányos Erzsi hagyja, hogy az események megtörténjenek vele: futó kalandba kezd a vonaton megismert fiúval, támogat egy züllött férfit, aki állítólagos "halott szüleiről" hoz hírt. Majd egy klubban, ahol az Illés együttes játszik, hagyja, hogy a kihívóan viselkedő Gábor kikezdjen vele.

nullnull

A legújabb európai alkotásoknak szentelt Európai Ifjúsági Filmtalálkozó célja, hogy felkarolja a fiatal filmeseket Bulgáriában és Európában, ezzel is ösztönözve a fejlődésüket, hogy teret adjon a bemutatkozásra első, gyakran épp a legbátrabb és legeredetibb filmükkel. A fesztiválon a legfiatalabb közönség is megismerkedhet a kortárs európai mozi repertoárjával filmvetítések, beszélgetések és szakmai workshopok segítségével.

A fesztivál ötlete egy bolgár (Ralica Aszenova) és két francia (Léna Rouxel és Camille Baduel) kreatív találkozásának a gyümölcse, első kiadására 2014-ben került sor. Az évek alatt a projekt hű partnerei támogatói váltak: az Odeon Filmszínház és a szófiai Francia Intézet.

http://youngcinema.eu/

null

Vetítés: 2022. június 21., kedd, 15.30, Francia Intézet - Szlavejkov Moziterem

null