HELKA BANDA újévi koncertje

Dátum:  december 4.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Szófia - Jazz Bar
Szent Cirill és Metód u. 27 / ул. Св. Св. Кирил и Методий 27
null

Ősi női energiák, kegyetlen őszinteség és zenei fúziók jellemzik az újonnan, 2021-ben alakult Helka Bandát. A zenekar nagyrészét erős lelki kötődés és szakmai tapasztalat fűzi a népzenéhez, ez az autentikus zenei világ keveredik a jazzből, klasszikus zenéből hozott alapokkal, így alkotva egy ínyenc, egyedi hangzásvilágot. Népzenei feldolgozásaikra a népi eklektika jellemző: dalaik helytől és időtől függetlenül, archív anyagok felhasználásával készülnek.

Saját dalaik alappillére az önismereti utazás során megszerzett tudás önmagukról. Dalszövegírás során fontosnak érzik egyrészt azt, hogy az egyszerű, pucér igazságot közvetítsék az általuk fontosnak ítélt tabutémákban, társadalmi kérdésekben, másrészt pedig, hogy a közérthetőségen túl egy mélyebb síkot is tartalmazzanak a szövegek.
Műsorukban tehát a népzenei feldolgozások mellett megszólalnak saját dalok is.

,,A szabadon kezelt motívumokat saját személyiségére szabva kortárs, sokakat megérintő, élő városi folklórdarabokat komponált a kedves egyéniségű, de határozott zenész. Cseh Tamás közérzeti líráját idézik meg humoros és őszinte egyszerűséggel.” – írta a Fonó Budai Zeneház Helkáról.

Debreczeni-Kis Helga ’Helka’ – citera, ének

Barna Anikó – koboz, ének

Török Bettina - bőgő

Helyszín: Szófia - JAZZ Bar – Szent Cirill és Metód u. 27 / ул. Св. Св. Кирил и Методий 27

Mikor: december 4. szombat, 20.00

Belépés: ingyen!