Haszkovói Jazz Koncert I Palásti Máté, jazz és flamenco gitár

Dátum:  szeptember 23.
Helyszín:  Haszkovó
Haszkovó

Palásti Máté repertoára, aki nem mellesleg Snétberger Ferenc volt tanítványa, rendkívül színes: improvizációk a jazz stílusának lenyomatait viselve, flamenco, brazil, funky, bossa nova és nívós feldolgozásai különböző pop slágereknek, melyek így együtt különleges előadói élményt nyújtanak. Koncertjein jazz és flamenco gitáron egyaránt játszik. Ún. „looper”-t is használ, melynek segítségével szólókoncertjeinek még dúsabb, zenekar-szerűbb hangzást varázsol.

Máté 2019 nyarán George Benson előtt játszott egy francia jazz fesztiválon, ahol Benson nagyon elismerő szavakkal illette játékát, 2018 folyamán pedig a kalkuttai Nemzetközi Gitárverseny zsűritagja volt Indiában, ahol szólókoncertje mellett gitár workshop-ot is vezetett. Ezek mellett fellépett már Londonban is, Montenegróban, Németországban, Ausztriában, Szlovéniában és Amerikában is.

Hamarosan megjelenik legújabb lemeze egy híres, Grammy-díjas zeneszerző-gitáros közreműködésével.

2020 januárjában Los Angeles-i koncertje apropójából részt vett a kaliforniai NAMM Show-ban is – nagy presztizsű, professzionális rendezvényről van szó, melybe kimagasló zenészek és producerek nyernek látogatási lehetőséget. A Benedetto Gitármanufaktúra meghívására utazott ki, ugyanis elkészítették a saját, nevével ellátott gitárját, azzal a céllal, hogy a cég nagykövetévé váljon.

Múlt év október hónapjától kezdve Palásti Máté hivatalosan is az „Ortega Guitars” előadóművésze.

 

null