Görgey Gábor új drámakötetének bemutatója

Dátum:  szeptember 21.
Időpont: 15:00
Helyszín:  Magyar Kulturális Intézet
Akszakov u. 16.
A kötet borítója

A kötet borítója

Görgey Gábor új drámakötetének bemutatója

Görgey Gábor Gyilkosság az expresszen c. (eredeti cím: Wiener Walzer) drámakötetét az Ergo Kiadó 2019-ben jelentette meg. A könyv a Szófiai Magyar Kulturális Intézet és a Szófiai Magyar Nagykövetség támogatásával lett kiadva.

A könyvet bemutatja: Mitko Novkov író, irodalmár. Színészek: Ruszi Csanev és Sztefka Janorova és a fordító Ilijána Mihajlova-Szopkova

Görgey Gábor kortárs magyar szerző Wiener Walzer bűnügyi komédiája nem csak felhőtlen szórakozást ígér, hanem olyan morális problémákat is felvet, amelyek emberi minőségünket helyezik górcső alá. A hetvenes években írt krimi-vígjátékból született előadás az értékrend, a morál teljes kiüresedését, önmagából való kifordulását sugallja, azt a napjainkban egyre hangsúlyosabb ellentmondást igazolva, amely szerint az ártatlanság bizonyítása szinte lehetetlen, a bűnösök pedig mindent megúszhatnak, ha az érdek úgy kívánja.

Görgey Gábor (Budapest, 1929) nemcsak költő, író, dramaturg és szépirodalmi műfordító, hanem rendező, színész, fotós és még sok egyéb más. Van egyfajta sajátos humora, és szerzőként enyhe szarkazmussal tárja fel az emberi gyengeségeket. Azt mondja magáról, hogy szereti a kontrasztokat, és amikor érzékenyebben akarja kifejezni őket, iróniához és groteszkhez folyamodik, hogy egyensúlyt teremtsen közöttük.

Görgey Gábor

Görgey Gábor