Filmvetítés | A Viszkis

Dátum:  december 8. - december 9.
Helyszín:  online
vimeo.com
null

Filmvetítés | A Viszkis

A Viszkis, 2017, játékfilm, színes, 126 perc

Rendező: Antal Nimród, forgatókönyvíró: Antal Nimród, operatőr: Szatmári Péter, vágó: Kovács Zoltán, szereplők: Szalay Bence, Móga Piroska, Schneider Zoltán, Klem Viktor, Gazsó György stb.

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit.

Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője… míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával…

Egy izgalmas élet látványos, vad üldözésekkel, akciójelentekkel teli története – úgy, ahogy csak az immár legendás Kontroll és a Predators – Ragadozók rendezője, Antal Nimród tudja elmesélni.

Díjak: legjobb vágó, legjobb hangmester – Magyar Filmdíj, 2018., Zsűri díj és ifjúsági zsűri díj – Liege Policier 2018.

Hol: online előzetes regisztráció után

Mikor: december 8.

Időpont: 20 órától 24 órán keresztül