Filmklub | Hét kis véletlen c. film vetítése (r.: Gothár Péter) - dec. 6.

Dátum:  december 6.
Időpont: 16:30
Helyszín:  Szófia - Liszt Intézet
Szófia 1000, Akszakov u. 16.
null

HÉT KIS VÉLETLEN, magyar dráma, 105 perc, 2020, bolgár felirattal

Rendező: Gothár Péter, forgatókönyvíró: Németh Gábor, Bognár Péter, producer: Kovács Gábor, Pataki Ági, zene: Selmeczi György, operatőr: Táborosi András, vágó: Szórád Máté, Szereplők: Mészáros Blanka, Mészáros Máté, Börcsök Olivér, Rezes Judit, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Börcsök Enikő, Znamenák István, Urbanovits Krisztina

A Hét kis véletlen egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közel-, és távolmúlt emlékeihez. Filmes kalandozás térben, időben, lélekben… A film központi alakja Gertrúd. Középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban. Férjével és nagyfiával él valahol a nagyváros belsejében. Fanatikus rajongással kórust vezet. A huszonéves Albán Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapás szerű hatással van egymásra. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet „rendetlensége és bizonytalansága”.


A film világpremierje az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, nemrégiben meghívást kapott a november 6-14. között zajló Sevillai Filmfesztiválra.

 

nullnull

Helyszín: Liszt Intézet

Időpont: december 6, (kedd), 18.30

Belépés: díjtalan!