FILMKLUB | Brazilok c. film vetítése (r.: Rohonyi Gábor, M. Kiss Csaba)

Dátum:  október 11.
Időpont: 15:30
Helyszín:  Szófia - Liszt Intézet
Szófia 1000, Akszakov u. 16.

Brazilok, magyar vígjáték, 95 perc, 2017, bolgár felirattal

Rendező:Rohonyi Gábor, M. Kiss Csaba, Forgatókönyvíró:M. Kiss Csaba, Muhi Klára,Huszár Péter, Operatőr:Réder György, Díszlettervező:Valcz Gábor, Jelmeztervező:Lengyel Rita, Kemenesi Tünde, Zene:Bornai Tibor, Producer:Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Vágó:Mógor Ágnes.

Szereplők:Fekete Ernő, Schmied Zoltán, Nagy Dániel Viktor, Bánki Gergely, Lakatos Erik, Bergendi Barnabás, Dóra Béla, Lakatos Csaba, Lakatos Renátó, Pászik Christopher, Farkas Franciska, Kaszás Gergő, Mészáros Blanka, Dobó Kata

Mindenki focizik. Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel (Fekete Ernő), aki nem tud hibázni, és helyettesével (Schmied Zoltán), aki meg nem szeret.
De valami megzavarja az eddigi harmóniát: a falu legszegényebbjei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval (Nagy Dániel Viktor), mellettük a dekázásban élen járó helyi pappal (Bánki Gergő) életükben először szintén neveznek. És nyerni akarnak.
És mert a faluból elszármazott, titokzatos milliomos éppen ebben az évben dönt úgy, hogy szülőhelye legjobb focistáit kiutaztatja magához Brazíliába, hirtelen megemelkednek a tétek, és felkavarodnak a falu addig nyugodt hétköznapjai.
De kell még néhány nagy szerelem, még nagyobb tömegverekedés, váratlan házkutatás, rejtélyes rablóbanda, kigyulladó vasutas és merdzsón érkező cigányvajda, hogy kiderüljön, ki és hova utazik végül... és akkor talán még Gáspár Laci is megérkezik.

Díjak: Royal Bali Nemzetközi Filmfesztivál - 2017 - Legjobb külföldi film

nullnullnull

Helyszín: Szófiai Liszt Intézet

Időpont: október 11., kedd, 18.30 óra

Belépés: díjtalan!