Electric Shock | Banszkói Nemzetközi Jazz Fesztivál 2022

Dátum:  augusztus 6.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Banszkó - N.J.Vapcarov tér
N.J.Vapcarov tér

Az Electric Shock nevű power fusion zenekar 2016-ban alakult Mike Gotthard gitárfenomén "Electric Shock" című szólóalbuma után. Mike a zenekar főgitárosa, generációjának nagyjai közül együtt dolgozoztt már Gary Willis-szel, Scott Kinsey-vel, Federico Malaman-nal, Mohini Dey-vel és még sokakkal. Szebényi Dániel egy fantasztikus billentyűs, énekes, producer. Joe Zawinul és Scott Kinsey inspirálta, de a képzelete a sound design terén nagyon eredeti. Az Electric Shock eredetileg a világhírű és zseniális basszusgitárossal, Anton Davidyants-al egészült ki, de a járvány és az utazási problémák miatt a fiatal basszusgitáros fenomén, Martin Gudics helyettesíti őt. Borlai Gergő legendás dobos a zenekar motorja, rendkívül széles dinamikai skálán mozog és ritmikai ötletei nagyon egyedivé teszik a banda zenei stílusát. A zenekar azonnal kultikus fúziós zenekarrá vált Magyarországon az erős felállás, valamint a friss hangzás miatt. Zenéjük nagyon soul-os, blues-os, erőteljes és egyben pozitív. Jelenleg a zenekar új anyagon dolgozik.

Electric Shock tagjai:

Mike Gotthard - gitár

Szebényi Dániel - billentyűs

Gudics Martin - basszusgitár

Borlai Gergő - ütőhangszerek

null

Gergő magyar származású Los Angeles-i és Barcelona-i székhelyű dobos, zeneszerző, producer.

3 éves korában kezdett el dobolni, 15 évesen lett profi session/turné dobos, ekkor már együtt játszott a legsikeresebb magyarországi művészekkel.

Borlai Gergő neve több, mint 500 albumhoz fűzhető,(dobosként/zeneszerzőként/producerként), 3 alkalommal nyerte el Az év dobosa díjat, kétszer az Aranylemez-díjat, valamint az Arany Dobverő-díjat és a Fonogram Az év jazz albuma 2021 díját is birtokolja.

Gergő a Modern Drummer's Poll 2019 legjobb dobosa szavazásán is a 3. helyet szerezte meg olyan legendás dobosok mögött, mint Vinnie Colaiuta és Steve Smith.

2020-ban Gergő legutóbbi szólóalbumával (The Missing Song) két kategóriában is Grammy-díj jelölésre esélyesek közé választották.

2021-ben a világ leghíresebb dobkészítő cége, a Gretsch kiadta a Gergo Borlai Signature csörgődobot. Amellett, hogy zenekari tag és session/stúdiózenész világhírű produkciókban és többszörös Grammy-díjas zenészek oldalán, Gergő oktatóként is népszerűvé vált a világ minden táján.

Néhány név, akikkel Gergő a világ legkülönbözőbb pontjain már fellépett, vagy felvételt készített: Frank Gambale (USA), Guthrie Govan (UK), Gary Willis (USA), Jimmy Haslip (USA), Scott Kinsey (USA), Llibert Fortuny (SP), Jeff Lorber (USA), Scott Henderson (USA), Nathan East (USA), Dean Brown (USA), Vinnie Moore (USA), Jeff Beal (USA), Matthew Garrison (USA), Tom Scott (USA), Bob Mintzer (USA), Hiram Bullock (USA), L. Shankar (India), Tony McAlpine (USA), Vernon Reid (USA), Terry Bozzio (USA), Al DiMeola (USA), Hadrien Feraud (F), Yolanda Charles (GB), Nguyen Le (F), Dhafer Youssef (TN).

Gergő az alábbi márkák által támogatott (A+ endorser):

Gretsch drums

Zildjian cymbals

Remo drumheads

Drum Workshop hardware

Vic Firth sticks

sE Electronics microphones

Slapklatz drum gels

Gewa drum cases

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook