Dr. Máté Gábor a traumában rejlő bölcsességről a 21. század mérgező kultúrájában

Dátum:  május 17. - május 18.
Helyszín:  Szófia – Grand Hotel Millenium, Lumiere mozi
bul. Vitosa 89B

Dr. Máté Gábor - világhírű magyar származású kanadai orvos, a pszichotraumák és függőségek kezelésének nemzetközileg elismert specialistája, előadó és szerző - Szófiába érkezik, az itteni közönség pedig két alkalommal is találkozhat vele élőben. Érdekfeszítő lesz mind a rajongóknak, mind a szakembereknek - pszichológusoknak, orvosoknak, pszichiátereknek, pszichoterapeutáknak, szociális munkásoknak, pedagógusoknak.

A traumában rejlő bölcsesség a 21. század mérgező kultúrájában a leendő, széles közönség számára elérhető rendezvény témája. A Dr. Máté Gáborral folytatott beszélgetésre május 18-án 18.30-kor kerül sor a Millennium Grand Hall teremben (Grand Hotel Millennium Sofia, Vitosha bul. 89B). A fordítás biztosított. A program keretében május 17-én 18 órakor a Lumiere moziban a "The Wisdom of Trauma" című film kerül vetítésre. A Dr. Mátéval való találkozót a Cello Petrovich & Percussion BunyVerse ütőhangszeres kamarakoncert zárja.

null

Szeminárium szakmabelieknek: Bevezetés a traumakezelés terápián keresztüli megközelítésébe (Compassionate Inquiry) – május 18-án 10 órától 13 óráig. Bővebb információ hamarosan.

 

null

Dr. Máté Gábor bulgáriai látogatása egy nagyobb európai turné része – mely Szófián kívül még Isztambult, Budapestet, Prágát és Berlint érinti.

Az eseményt a The Wisdom of Trauma c. film mögött álló csapat, a Science and Nonduality szervezi a KIBEA Kiadóval és a Tea House teaházzal közreműködve. Mindkét találkozót a szófiai Liszt Intézet (Magyar Kulturális Központ) támogatja.

Dr. Máté Gábor videóüzenete.

null

Dr. Máté Gábor elismert, híres magyar származású kanadai pszichiáter és pszichoterapeuta, a szenvedélybetegségek kezelésének elismert szakértője, aki több mint 40 éves globális kutatási és klinikai tapasztalattal rendelkezik. 25 nyelven megjelent nemzetközi bestsellerek szerzője. Könyveinek teljes példányszáma meghaladja az 1 milliót. Legnépszerűbb műveit bolgár nyelven a KIBEA Kiadó hozza nyilvánosságra. Már a polcokra kerültek a "Scattered Minds: The Origins and Healing of Attention Deficit Disorder" (Szétszórt elme: A figyelemhiányos zavar eredete és kezelése) és nemrégiben a "When the Body Says No: The Cost of Hidden Stress" (Amikor a test nemet mond: A rejtett stressz ára) című könyvei. Hamarosan megjelenik "Az éhes szellemek világában: Közeli találkozások a függőséggel", "Állj a gyermeked mellé: Miért fontosabb a szülő, mint a kortárs", valamint legújabb, 2022 őszén világpremierrel megjelenő könyve, "A normális mítosza: Trauma, betegség és gyógyulás egy mérgező világban".

Az életéről és munkásságáról szóló dokumentumfilmet, a The Wisdom of Trauma címmel 230 országban több, mint 6 millióan látták. Alkotói: Zaya és Maurizio Benazzo (Science and Nonduality) filmrendező páros.

A rendezvényről bővebben
Május 17., 17:00 -18:30, Lumiere mozi NDK: a „Мъдростта на травмата“ c. film vetítése
Május 18., 18:30 – 20:45: találkozó és beszélgetés Dr. Máté Gáborral a „Millenium Grand“ teremben, Grand Hotel Millenium Szófia (Vitosha bul. 89В)
Május 18. 21:00 – 21:30: kamarakoncert Cello Petrovich & Percussion BunyVerse

A rendezvény alatt a fordítás biztosítva van (angolról bolgár nyelvre).

Belépés díja: 40 lv.
Jegyek a rendezvényre

Az esemény hivatalos oldala: https://thewisdomoftrauma.com/sofia/

Még egy meghívás a különböző beosztású menedzsereknek és vezetőknek, marketing igazgatóknak, befektetőknek, HR vezetőknek stb.

Esély Dr. Máté Gábor egy másik előadásának meghallgatására "Amikor a test nemet mond - Az elme és a test egysége, valamint a stressz és a betegség közötti kapcsolat" címmel a bukaresti The Global Thinkers Business Summit keretében, mely egy rangos fórum, az üzleti világot és korunk legnagyobb elméit hozza össze (június 17-én).

Bővebb információ és jegyek a bukaresti rendezvényre Dr. Máté Gábor részvételével