#ClassicalMusic - A komolyzene prespektívái a következő évtizedben

Böröcz Balázs előadása

Dátum:  május 27.
Időpont: 17:00
Helyszín:  online (Ratio.bg)
online

Hogyan változik a zeneipar? Milyen lesz a jövő közönsége? Milyen irányt vesznek a zenekarok a következő évtizedben? Milyen eszközök állhatnak rendelkezésünkre, hogy szélesebb közönséghez jusson el a komolyzene? A streamingelés megjelenése kérdéseket ébreszt bennünk: jó vagy rossz, elvesz vagy hozzáad a művészethez? Hogyan befolyásolja az élő koncertek varázsát, és vajon velünk marad-e a jövőben is? A témáról Böröcz Balázs, a klasszikus zenét a filmművészeten keresztül interpretáló Pilvax Films alapítója és ügyvezető igazgatója ad áttekintést egy beszélgetés keretében.

Böröcz Balázs fotó- videó- és vizuális művész. Az általa alapított Pilvax Studio (Párizs, 2008) új etalont alakított ki a klasszikus zenészek márka- és imázsépítésében – hamar kivívva a szakma elismerését és keresetté téve a stúdiót. Később megalapítja a Pilvax Films-t, így az előadóművészet filmezésével is szélesítve cége repertoárját.

Az utóbbi 13 évben klasszikus zenészekkel, zenekarokkal, valamint európai és egyesült államokbeli fesztiválokkal dolgozott mint filmes szakember, vizuálisművész és kommunikációs tanácsadó. Kliensei között tudhatja pl. az Oxford Kamarazenei Fesztivált, a Kronberg Akademy-t és a Davos Festival-t.

Klasszikus zenében folytatott szakmai karrierje mellett fotóit olyan nemzetközi folyóiratokban publikálták, mint az Eyemazing, Il Fotografo, Geo Kompakt, Shots Magazine, Photographer’s Forum. Alkotásait kiállították Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában is.

null

Az előadásra a DNK - Diszkussziók tudományról és kultúráról című sorozat keretében kerül sor, amely a Fővárosi Kultúra program támogatásával valósul meg.

Együttműködő partner: Evolutionary Vision | Ratio

Kövessék az előadást élőben a Ratio honlapján vagy a Ratio közösségi felületein (YouTube, Facebook)!