Burgaszi Nemzetközi Filmfesztivál (2022. július 16-22.) | Pálfi György rendező részvételével

Dátum:  július 15. - július 21.
Helyszín:  Burgasz - nyári színpad "Ohljova", Kulturális Központ "Morszko Kaszinó" - Burgasz, Galéria "G. Baev" és az NHK Művelődési Ház
Burgasz
null

A Burgaszi Nemzetközi Filmfesztivál Burgasz város kulturális naptárának legjelentősebb eseményei közé tartozik, és Bulgária és a fekete-tengeri régió egyik vezető filmes fóruma. A fesztivál 2016-os indulása óta gazdag és minőségi filmrepertoárt kínál a közönségnek, bemutatva a filmvilág legújabb trendjeit. Az esemény versenyprogrammal is rendelkezik a "nagyjátékfilm" és a "rövidfilm" kategóriákban.

Fotó: MTI/MTVA / Kallos Bea

Fotó: MTI/MTVA / Kallos Bea

Pálfi György 1974-ben született Budapesten. 1987-ben kezdett el kísérleti filmeket készíteni. A nemzetközi figyelmet a Hukkle című debütáló játékfilmjével hívta fel magára, amely elnyerte az Európai Filmdíj Az év Európai felfedezettje díját. A Taxidermia a második nagyjátékfilmje, amellyel Cannes-ban a "Special Look" kategóriában hívta fel magára a kritikusok figyelmét. Ugyanebben az évben elnyerte a Sundance Institute/NHK Award for Best European Film Project díját is. 2014-ben elkészült a Final Cut - Hölgyeim és Uraim című filmje, amelyet a Cannes-i Klasszikusok-on mutattak be. Számos rangos díj és jelölés nyertese többek között Cannes-ban, Karlovy Varyban, San Sebastianban, Tokióban.

Az Úr hangja című filmjét 2019-ben mutatták be Bulgáriában a Cinelibri Fesztivál keretében.

nullFotók: port.hu

Fotók: port.hu

Legújabb filmjét Mindörökké címmel láthatják a VII. Burgaszi Nemzetközi Filmfesztiválon.

július 22., péntek, 19.00 óra, Kultúrház - MINDÖRÖKKÉ, magyar, dráma, 77 perc, 2021

Rendező: Pálfi György, Forgatókönyvíró: Ruttkay Zsófia, operatőr: Dobos Tamás, Vágó: Lemhényi Réka, Zeneszerző: Gryllus Ábris, szereplők: Polgár Tamás, Menszátor Héresz Attila, Érsek Obádovics Mercédesz, Ubrankovics Júlia

A front nyugatabbra mozdult, ez már a hátország. Ocsenás egy katonai kórházban lábadozik, amikor épp a falu fölött lőnek szét egy utasszállító repülőgépet. Ocsenás a helyi kocsmában ismerkedik meg Béressel, majd asszonyával is. Margitka magatehetetlenül létezik egy kisgyerek értelmi szintjén, külseje azonban arról árulkodik, hogy a lezuhant repülőgép túlélője lehet. A hármójuk között kialakuló furcsa szerelmi háromszög az elkerülhetetlen tragédia felé tart ebben a közegben.

A rendezvény a szófiai Liszt Intézet támogatásával valósul meg.

A fesztivál programja itt található!