Bódis Krisztián és Vihren Georgiev | Közös kültéri fotókiállítás: Budapest és Szófia arcai

A Bolgár-Magyar Barátság Napja alkalmából – október 19.

Dátum:  október 17. - október 29.
Időpont: 13:00
Helyszín:  Szófia - Kristály Park
Kristály Park
null

"Építőmérnökként diplomáztam, a fotózás hobbinak indult. 5 év szakmában töltött év után váltottam végül a fotózásra. Szabadúszó fotósként főként épület-, reklám- és rendezvényfotózással foglalkozom. 2009 óta fotózom Budapestet, 2014 óta a fővárossal is folyamatosan együttműködöm és munkáimat rendszeresen publikálja a We Love Budapest. 2016-ban létrehoztam a Budapest Images-t, ami a legnagyobb Budapest tematikájú fotó adatbázis. Idén csatlakoztam a BPSPC-hez is (Budapest Street Photography Collective), ami egy budapesti street fotósokat tömörítő alkotóműhely.

Az itt látható kiállításra az elmúlt 10 év budapesti életképeiből válogattam össze tematikus képpárokat. Egy részük nagyon budapesti, másik részük bármilyen nagyvárosban készülhetett volna. Ami közös az a pillanat megismételhetetlensége.”

honlap: www.budapestimages.com

Facebook. www.facebook.com/budapestimages

Instagram: www.instagram.com/budapestimages

BPSPC: www.instagram.com/bp.spc

null

Egy jó street fotó egy korlenyomat, ami történetet mesél és érzelmeket vált ki - elgondolkodtat, gyönyörködtet, elszomorít vagy megmosolyogtat. Ugyanakkor valódi létjogosultságát igazán az utókor fogja értékelni. Épületfotósként és volt építőmérnökként mindezt igyekszem letisztult kompozíciókkal ötvözni, kiemelve a jelenetet a valóságból.

nullnull

Vihren Georgiev - fotós

2013-ban létrehozta a People of Sofia platformot, majd egy évvel később a Sofia in Details platformot, amelyek mára emblematikussá váltak Szófia számára. 2015-ben egy fotóalbumot jelentetett meg a fővárosi emberek történeteivel, 2020-ban pedig a női sorsokra összpontosítva megjelenítette a Women of Sofia című fotóprojektet, amely több mint 300 nő történetét és fotóját gyűjtötte össze.

2018-ban az ő kiállítása nyitotta meg a Fotofabrika Nemzetközi Fotófesztivált, képeivel egyéb jelentős tematikus fotókiállításokon is részt vett.

A People of Sofia az évek során számos szociális és társadalmi vonatkozású projektet dolgozott ki az egyenlőtlenségekkel, a társadalmunkban tapasztalható különbségekkel, a menekültekkel, a világjárvánnyal és sok más érdekfeszítő témával kapcsolatban.

null

"Számomra az a legfontosabb, hogy egyedi és különleges módon mutassam meg az embereket önmaguknak, hogy olyan szögből láthassák önmagukat, amelyről nem is feltételezték, hogy létezik. Igazi örömmel és elégedettséggel tölt el, ha a képemen egy embert új megközelítéssel ábrázolhatok."

nullnull

Helyszín: Szófia – Kristály Park

Időpont: október 17., hétfő, 16:00

A kiállítás október 30-ig megtekinthető.

A Szófiai Önkörmányzattal közös rendezvény. A DSK Bank támogatásával.