Az új vezetők | Gombás Eszter pop-up kiállítása

Dátum:  március 9. - március 14.
Helyszín:  Szófiai Magyar Kulturális Intézet
Akszakov u. 16.

Az új vezetők c. portré-kiállítás a Bulgáriában élő magyar származású művész, Gombás Eszter alkotásaiból áll. A tárlat korunk olyan inspiráló egyéniségeit mutatja be, akik elhivatottan dolgoznak azért, hogy jobbá tegyék környezetüket és a világot, bátran és nyíltan kiállnak az elveik mellett és tevékenységükben számos követőre találnak.

A kiállítás tizennégy, a tudomány, közélet, művészet, sport területén tevékenykedő vezető személyiség portréját mutatja be, köztük számos bolgárét is.

Különböző nemű és életkorú emberek más-más kontinensről és kulturális háttérből. Sokszínűségük bizonyíték arra, hogy valóban élnek közöttünk olyan személyek, akik hordozzák magukban a megújulást és a reményteljes jövőt.

A kiállítás a Vezetők egy új kezdetért című nagyszabású projekt része, amely Marina Stefanova, Justine Toms, Jane Muita és Gombás Eszter azonos című könyvével indult útjára 2020 végén. (A könyv a Kelet-Nyugat Kiadó gondozásában jelent meg.)
Az eseménysorozat keretében 2021. folyamán Bulgária számos városában kerül sor beszélgetésre a vezetés fogalmáról. A kiállítás az esemény állandó kísérőrendezvénye lesz, amely a vizuális művészet erejével színesíti és egészíti ki azokat.

Gombás Eszter már fordítóként, kiadóként és szemináriumvezetőként is azon dolgozott az utóbbi 16 évben, hogy az empatikus kommunikációt, azaz az „Erőszakmentes kommunikációt” népszerűsítse. Ennek érdekében létrehozott egy különleges kártyajátékot is, amely az érzelmi és empatikus műveltség fejlesztésére szolgál. 2017-ben fedezte fel új szenvedélyét, a rajzolást, mint kommunikációs eszközt, amely segíti az inspiráló és ösztönző gondolatok és üzenetek közvetítésében.

Illusztrátorként együttműködik a Szófiai Magyar Kulturális Intézettel, személyes projektjei mellett grafikai munkákat végez, valamint különleges érzékenységgel és figyelemmel keresi hivatása sokszínűségében rejlő lehetőségeket és szépséget.

A kiállítás március 15-ig látható.

null