A naturArt kiállítása

Válogatás 30 év legszebb magyar természetfotóiból

Dátum:  május 14. - június 18.
Időpont: 14:00
Helyszín:  Nemzeti Természttudományi Múzeum és SzMKI Galériája
bul. Car Oszvoboditel 1 / Akszakov u. 16.
Daróczi Csaba: Háború és béke

Daróczi Csaba: Háború és béke

A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége 1990-ben alakult, non-profit, szakmai egyesület, célja mindazon magyar alkotók összefogása és érdekképviselete, akik a természetfotózást magas minõségi, esztétikai és etikai követelményeknek megfelelõen gyakorolják. Kb 80 tagja a hazai természetfotósok legjobbjai közül kerül ki.

Kétségtelen, hogy minden országban van egy-egy olyan terület (pl. zene vagy sport), amelyben az adott ország kiemelkedőt tud alkotni. Magyarország szerencsés, hiszen - arányaihoz képest - kifejezetten sok olyan szféra van, amelyben világszinten remekel. Az egyik ilyen terület: a természetfotózás. Magyar természetfotósok évek óta rendszeresen nyerik a világ nagy pályázatait, és eredményeiket mindenütt nagy tisztelet övezi. A természetfotózás nem könnyű műfaj, hiszen nemcsak a természetet és a fotótechnikát kell kimagasló szinten ismerni, de a fényviszonyoknak és az időjárási körülményeknek is kedvezniük kell egy-egy kimagasló természetfotó elkészítéséhez.

A naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége 30 éve rendezi meg Magyarországon „Az év természetfotósa” kiállítást. Ez a térség legjelentősebb természetfotós pályázata, amelyre eddig összesen több, mint 100.000 kép érkezett. A Külgazdasági- és Külügyminisztérium segítségével ezekből a képekből készítettünk egy kiállítást, melynek címe: „Válogatás 30 év legszebb magyar természetfotóiból”. A kiállításon olyan világhírű magyar természetfotósok képei láthatók majd, mint Máté Bence, Daróczi Csaba, Haarberg Orsolya, Radisics Milán, csak, hogy néhány nevet említsünk. Különlegesség, hogy ezen a tárlaton láthatók először együtt „Az év természetfotója” címet elnyert alkotások, ami jó áttekintést ad a magyar természetfotózás fejlődéséről.

 

A kiállítás június 18-ig látogatható.