25. Nemzetközi Szófiai Filmfesztivál

Dátum:  március 10. - április 2.
Helyszín:  Szófia
Szófia - mozik
null

Hajdu Szabolcs rendező, színész és producer a Filmfesztivál Nemzetközi Zsűrijének tagja, akik a Nemzetközi első- és második filmesek versenyének, valamint a Bolgár rövidfilm versenyének díjait ítélik oda; Horvát Lili, az idei Oscar díjra jelölt magyar filmrendező, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film rendezője, pedig a Balkáni Zsűri tagja lesz a 25. Nemzetközi Filmfesztiválon.

A fesztivál versenyprogramjában szerepel Krasznahorkai Balázs filmje a Hasadék; bemutatásra kerül ugyanitt Hajdu Szabolcs Békaidő c. alkotása, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre Horváth Lilitől, Mundruczó Kornél legújabb filmje a Pieces of Woman, valamint Tarr Béla klasszikusa, a Sátántangó.

Tarr Béla a Fővárosi Önkormányzat kitüntetettje, a Szófiai Filmfesztivál korábbi meghívottja.

A rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel, a 25. Szófiai Filmfesztivál két részben lesz megrendezve. A fesztivál nagyrészét, a hagyományokhoz hűen márciusban tartják, a filmek ekkor egyidejűleg online és élőben, kerülnek majd vetítésre, betartva minden járványügyi előírást, a nemzetközi vendégek kivételével. A fesztivál első részének leghangsúlyosabb része a versenyprogramok, az új bolgár játék- és dokumentumfilmek bemutatása, a már befutott rendezők és az új fiatal tehetségek bemutatkozása, illetve a fesztivál történetének legnépszerűbb alkotásainak bemutatása lesz, valamint kiemelt figyelmet szentelnek a neves évfordulósokra is. Az év egy későbbi szakaszában egy különleges kiadás keretében bemutatásra kerülnek a fesztivál alkotóinak filmjei.

Vetítések:

  • márc. 15, 18.00 óra, Dom na kinoto – Hasadék (r. Krasznahorkai Balázs)
  • márc. 16., 15.30 óra, Dom na kinoto – Hasadék (r. Krasznahorkai Balázs)
  • márc. 19., 20.30 óra, Ljumier Lidl – Pieces of a Woman (r. Mundruczó Kornél)
  • Április 3., szombat, Dom na kinoto – Éjszakai vetítés keretében vetítik Tarr Béla Sátántangó című filmjét. A film időtartama 7 óra. A VETÍTÉS ELMARAD!

Jegyeladás: siff.bg/bilet