Folytatjuk az Üveghang Akadémiát

null

Folytatjuk az Üveghang Akadémiát

Az opera műfajának és éneklési technikájának bemutatásával folytatjuk az Üveghang Akadémia elnevezésű ismeretterjesztő zenei képzést. A harmadik előadás időpontja: 2022. április 22, 18 óra. Helyszíne: a sepsiszentgyörgyi unitárius templom. Meghívott előadó: György Levente operaénekes.

GYÖRGY LEVENTE, a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia menedzsere, 1995-2000 között a kolozsvári „Gheorghe Dima” Zeneakadémián nagybőgő szakon tanult, 2011-ben a Pro Basso ösztöndíjasaként Svájcban képezte magát. Énekesi oklevelét a berni Hochschule der Künste-n Elisabeth Glauser tanár osztályában, operaénekesi diplomáját pedig a Schweizer Operastudio-ban szerezte, továbbá a zürichi Hochschule für Musik und Theater főiskolán Marc Kissoczy tanítványaként zenekari karmester szakot is végzett. 2005-től egy évig a Lausanne-i Tonkünstlerverein ösztöndíjasa volt, majd a zürichi Migros Kulturprozent énekverseny győzteseként újabb egy év tanulmányi ösztöndíjban részesült.

Olyan neves énekesektől kapott szakmai tanácsokat, mint Nicolai Gedda, Francisco Araiza, Hans Peter Blochwitz, Polgár László, Cornelia Kallisch, Lani Poulson.

A svájci Biel-Solothurn-i Színházban debütált, ahol öt évig vendégszólistaként szerepelt. 2011 és 2020 között a németországi Theater für Niedersachsen Hildesheimban alkalmazta magánénekesként.

Az évek során az operaszínpadokon több mint 40 opera- és operettszerepet énekelt, így főként Mozart, Beethoven, Donizetti, Verdi, Wagner, Smetana, J.Strauss, Offenbach, Puccini, Ravel, Martinu alkotásokat, de vokál-szimfonikus műfajban is szívesen vállal jelentős szólószerepeket.

Szervezők: Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy, Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség