A Liszt Intézet Szent György Napi rendezvényei

null

A Liszt Intézet Szent György Napi rendezvényei

Az idei Szent György Napok alkalmából öt programmal készül a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy, amit önállóan, vagy társszervezőként valósít meg. A meghívottak között szerepelnek erdélyi költők, nemzetközi hírnévnek örvendő karmester, hegedűművész, kamarazenekar, tangóharmonikás, valamint tűzzománc művész.

2022.04.24., 17 óra, Női költők délutánja az EMŰK emeletén található kiállítótérben. Meghívott vendégek: Egyed Emese költő, egyetemi tanár, irodalomtörténész, Varga Melinda József Attila-díjas költő, szerkesztő, Farkas Adrienne a Kossuth Rádió Gondolat-jel műsorának szerkesztő-műsorvezetője. Beszélgetőtárs: Szebeni Zsuzsanna, a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy vezetője. Szervező: Kónya Ádám Művelődési Ház, EMŰK, Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy

2022.04.24., 20 óra 8 SEASONS 1WORLD – VIVALDI-PIAZZOLLA szimfonikus koncert, nemzetközi színvonalú program a Krisztus Király római katolikus templomban. Meghívottak: Artur Kaganovskiy hegedűművész és Césár Álvarez karmester, valamint a Kaganovskiy Virtuózok. Az előadáson a 8 Seasons 1 World című, Antonio Vivaldi és Astor Piazzolla zeneszerzők műveire épülő szimfonikus koncertet hallhatja a közönség.

2022.04.25., 16 óra Egy új kor hajnalán Anastasia Vdovkina tűzzománc művész alkotásaiból lesz kamarakiállítás a Míves Házban. A tárlatot megnyitja Szebeni Zsuzsanna, a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy vezetője.

2022.04.25-26., Móser Ádám harmonikás, zeneszerző, zenekarvezető négy előadást tart a város lakónegyedeiben és közterein.

2022.04.28., 16 óra Értékőrzés a Székely Mikó Kollégiumban című rendezvény a Székely Mikó Kollégium Múzeum termében. A programból: Péter Alpár képzőművész által rekonstruált mecénás portrék felavatása. A festményeket bemutatja Várallyay Réka művészettörténész. A Székely Mikó Kollégium tablói 1893-2021 című kiadvány bemutatója, a tablókról vetített képes előadást tart a kiadvány ötletgazdája és szerkesztője József Álmos helytörténész, a kollégium nyugalmazott tanára. Fellépnek a Székely Mikó diákjai, irányító tanár: Dobra Judit. A Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy ünnepélyesen átadja a 160 éves a Székely Mikó Kollégium című kiállítást a tanintézménynek, amely 2 évig a Keresztes Házban volt megtekinthető. A kiállítás létrehozásáról és mostani örökbeadásáról beszél Szebeni Zsuzsanna, a Liszt Intézet vezetője.

Szervezők: Székely Mikó Kollégium, Kónya Ádám Művelődési Ház, Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy