Fejes Krisztina jótékonysági koncert

Dátum:  július 3.
Időpont: 17:00
Helyszín:  A marosvásárhelyi Kultúrpalota nagyterme
George Enescu utca, Marosvásárhely
null

Rendkívüli hangversenyt ad Fejes Krisztina zongoraművész július 3-án, szombaton 19 órától a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében.

Fejes Krisztina a magyar kortárs zenei élet meghatározó művészegyénisége, sokszínű repertoárja barokk zeneművektől a kortárs alkotásokig terjed. Fellépett már Európa, Dél-Amerika és Ázsia nagy hangversenytermeiben, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Baranyay László, Némethy Attila és Szokolay Balázs tanítványa volt, emellett részt vett Dmitri Bashkirov, Mihail Voszkreszenszkij és Paul Badura Skoda kurzusain Budapesten, Németországban és Franciaországban.

Tanulmányi évei alatt számos versenyen díjazták. A külföldi megmérettetések sorában kiemelkedő jelentőségű 2007-ben a romániai Nagyszebenben megrendezett Carl Filtsch nemzetközi zongoraverseny, ahol második helyezést ért el. A következő évben ugyancsak második díjas lett, valamint a legjobb Bartók-darab és a legjobb Chopin-etűd interpretálásáért járó különdíjat is elnyerte a Bartók Béla nemzetközi zongoraversenyen, Szegeden.

2017 májusában Kolumbiában szólistaként képviselte Európát, - ezen belül Magyarországot is - a minden évben megrendezett Európa nap alkalmából. Mesterkurzust tartott Popayán Cauca Egyetemén, majd a Kolumbiai Nemzeti Filharmonikusok meghívására eljátszotta Liszt Esz Dúr zongoraversenyét a bogotai Teatro Colónban.

Az erdélyi gyökerekkel rendelkező művésznő határon túli magyar tehetségeket támogat a Fejes Művészeti Akadémia Egyesületen keresztül. A marosvásárhelyi koncert bevételét is jótékonysági célra fordítja.

A koncert műsora a következő:

Chopin: b – moll Scherzo op. 31
Desz – dúr Nocturne op.27 No2
Kodály: Marosszéki táncok
Granados: Quejas ó la maja y el ruisenor – A lány és a fülemüle – átirat a Goyescas operából
Bartók: I. Román tánc op. 8a
Liszt: XIV. Magyar Rapszódia
Ráadás: Kodály: Székely keserves


A koncertet a Magyar Kulturális Intézet, Sepsiszentgyörgy, a Kultúrpalota, valamint a Fejes Akadémia Egyesület szervezi.

A belépőjegy 10 ron.