Rólunk

A magyar külképviseletek égisze alatt működő sepsiszentgyörgyi Magyar Kulturális Intézet a magyar kultúra, oktatás és tudomány jelentős képviselője 2006 november 29.-e óta.

Célunk a magyar kulturális örökség széleskörű bemutatása az itt élő magyar közösség számára valamint a román közösségnek.

Intézetünk a kultúra eszközeivel fűzi szorosabbra a Magyarország és Románia közötti kapcsolatokat, erősíti a két ország közötti kulturális, oktatási és tudományos együttműködést, valamint ápolja és építi a magyarországi és Magyarország határain túl élő magyarság kulturális értékeit és kapcsolatait.

Koncertjeinken, előadásainkon, kiállításainkon és közösségi programjainkon keresztül a folyamatosan megújuló magyar kultúra sokszínűségét mutatjuk meg. Programjainkkal szeretnénk ösztönözni a magyar és román művészek, kulturális szakemberek közötti együttműködést.

Intézetünk, Sepsiszentgyörgyön, Székelyföld kulturális fővárosában működik, ahol sokszínű kiemelt kulturális feladatot lát el, de tevékenységünk végighúzódik a régióban, a dél-erdélyi szórványvidéken és a Barcaságban, valamint Erdély számos településén.

Intézetünk 2017 –től folyamatosan megújul, a helyi és egyetemes magyar értékeket a művészet minden területén, változatos eszköztárral, széles körben mutatja be. Célunk nemzeti örökség védése és népszerűsítése, valamint az oktatás tehetséggondozás speciális szegmenseinek a támogatása.